PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ertuğrul Sağlam'ın Holosko yorumu


pesimist
12-29-2007, 23:03
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul sağlam, Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Filip Holosko'nun farkının sezon içerisinde görüleceğini söyledi. Ertuğrul Sağlam, TV8'de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, yeni transferleri Holosko'ya değinerek, ''Holosko, çok yetenekli ve kaliteli bir futbolcu. Holosko'nun hücum hattındaki farkını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz'' dedi.
Holosko'nun, Beşiktaş'a uzun yıllar hizmet edebilecek bir futbolcu olduğunu kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:

''Holosko bizim istediğimiz ve uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecek yaşta ve kalitede bir futbolcuydu. Takımımıza katkısını imzayı attıktan sonra hep birlikte görürüz. Ben sporcuları bireysel olarak konuşmayı seven birisi değilim ama bu takımın Holosko'ya ihtiyacı vardı. Biz yönetimimizden bu transferi gerçekleştirmesini talep ettik ve süreç sonuçlandı. Demek ki Holosko'da olan yetenek ve kalite, bizim takımımızdaki bazı futbolcularda yok. Holosko'nun takımımızın hücum hattındaki diğer futbolculardan farkını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.''

Sağlam, bu transferin ekonomik boyutuyla ilgili olarak da, ''İşin ekonomik boyutunu bence irdelememek lazım. Oyuncunun yetenekleri, kalitesi ve takıma katacaklarını ileride değerlendirirsek daha doğru olur diye düşünüyorum'' diye konuştu.

HIGUAIN VE DIATTA

Siyah-beyazlı takımda eleştirilere maruz kalan Higuain ve Diatta'yla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Sağlam, şöyle devam etti:

''Biz zaten onları alırken, tabii ki takıma faydalı olsunlar diye aldık ama kalite olarak, harcanan meblağ ve şartlar açısından takımdaki dengeler adına çok fazla fark olmamasını gözettik. (A) milli oyuncularımızın çok olduğu bir mevkiye Diatta'yı aldık. Higuain de yine aynı şekilde yoğun bir rekabet yaşanan bir bölgeye alındı. Bu rekabet içerisinde de formayı hak eden giydi. Bu transferleri sorgularken bunların da düşünülmesi gerekiyor.''

Sağlam, Beşiktaş'ın geleceği adına ne gerekiyorsa onu yapmak zorunda olduklarını ifade ederek, ''Görevde bulunduğumuz 6 aylık dönem içerisinde bize fayda sağlayamayacak oyuncuları tespit ettik. Daha iyi olma yolunda çalışacağız. Bir kısmını şimdi, kalan kısmını da sezon sonunda tamamlamaya çalışacağız'' dedi.

KYRGIAKOS KONUSU

Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımında forma giyen Yunan savunma oyuncusu Kyrgiakos ile ilgili bir soruya Sağlam, ''Kyrgiakos bizim o bölgeyle alakalı düşündüğümüz, tespit ettiğimiz 9-10 futbolcudan birisi, ancak şu ana kadar transferiyle ilgili bir sonuç yok'' diye yanıt verdi.
Sağlam, takımdan gönderileceği spekülasyonları yapılan Ricardinho ile ilgili olarak da ''Ricardinho ile alakalı kesin bir fikrimiz yok'' dedi.

Kaynak (http://www.sporx.com/detail.php?Type=1&kategori=29&takim=102&go=93000)

Umarım faydalı olacak hocam.1!