PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Montreal


Fırtına_
02-20-2009, 11:48
Adalarını köprülerini caddelerini müzelerini restoranlarını gece hayatını öfkesini size hiç çekinmeden sunarak ve bir de kendisine ‘Küçük Paris” dememenizi isteyerek. Gerisi size kalır.

Görülecek Yerler
Montreal’i gezmenin en iyi yolu metroyu iyi kullanmaktan ve bölgelerdeki cazibe merkezlerini bilmekten geçiyor. Bu nedenle Notre Dame Street’teki Turizm Ofisi’nden bir kent rehberi almanızda yarar var (ücretsiz).
Kentin en popüler mekânları Old Montreal’de bulunuyor. Notre Dame Bazilikası Arkeoloji ve Tarih Müzesi (kentin tarihini yansıtan mükemmel bir müze) eski liman (old port) kentin bu bölgesinde.

Eski liman sokak ressamları müzisyenleri ve yürüyüş alanlarıyla gerçekten ilgi çekici.
Kent merkezinde (Place de Arts ve yakın çevresi ile Dorchester Square) de birçok tarihi eser sizi bekliyor.

İçlerinde Mary Queen ve World Katedralleri ile Peter Bazilikası en popüler olanları.
Kent merkezinden kuzeye doğru yol aldığınızda Olimpiyat Parkı ile karşılaşıyorsunuz (kent 1976 yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı).

Parkın hemen yakınında dünyanın en iyi botanik bahçelerinden biri olarak gösterilen Jardin Botanique var. Burada 26 bin çeşit bitki ve çiçek bulunuyor.

Plateu bölgesi kentin çok kültürlü yapısının bir aynası (St. Laurent Bulvarı boyunca). Burada hippilerden radikal musevilere kadar her kesimden insanla karşılaşabilirsiniz. İnsanları mağazaları kafeleriyle gerçekten görülmeye değer.

Kentin Çin ve Latin mahalleleri de görülmeye değer