PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zanzibar


Fırtına_
02-20-2009, 11:40
ZANZİBAR Tanzanya’nın 80 km açığında yer alan ve Afrika sahillerinin keşfedilmemiş mücevherlerinden biri olan Zanzibar adası beyaz kumsalları turkuaz rengi denizi egzotik baharatları ile tropik bir tatil cenneti olmasının yanı sıra korunmuş tarihi mimarisi tarih boyu farklı medeniyetlerden etkilenen zengin kültürel yapısı yerel sokak arası pazarları ile her zevke hitap eden bir tatil destinasyonu.

Zanzibar’da Dalış: Nungwi bölgesinde geçireceğimiz 3 günde dalış yapan misafirlerimiz Dhow’lar ile dalışa gitme aaafini yaşarken dalış yapmayan misafirler beyaz kumsallar mercan resiflerinde şnorkel yapma Dhow ile gezi Dhow yapım evini ziyaret etme şansı bulabilir.
Bölge akıntılar sebebi ile yunus barakuda resif köpek balığı baraküda gibi pek çok türün görüldüğü Zanzibar’ın en iyi dalış noktalarından biri olarak adlandırılmaktadır.


Zanzibar’ın yaklaşık 80 km kuzeyinde yeralan Pemba adası düz ve kumluk Zanzibar’ın aksine ormanlar ve verimli topraklarla kaplıdır ve Zanzibar’ın toplam baharat üretiminin %75’i Pemba tarafından sağlanmaktadır.
Pemba adası ile Afrika kıtası arasında kalan ve Pemba Kanalı adı verilen derin çukur sebebi ile Pemba bugün dünyanın en iyi dalış noktlarından biri sayılmaktadır. Yumuşak ve sert mercan yapılarına ev sahipliği yapan duvar ve resifler özellikle temmuz-eylül dönemimde güney denizlere göç eden balina köpek balıklarının geçiş yoludur.
Ayrıca manta gruplarının dünyada en sık görüldüğü noktalardan biri olan Manta Point Hammerhead ve gray reef köpekbalıklarının sıklıkla rastlandığı Mtangani Pemba’yı unutulmaz bir dalış cenneti yapmaktadır.

http://img110.imageshack.us/img110/8086/18310773jb0.jpg