PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cenevre


Fırtına_
02-20-2009, 11:35
CENEVRE BİLGİLERİ

Para birimi : İsviçre Frankı
Saat farkı : Saatlerinizi 1 saat geri alın.
Resmi dil : Almanca Fransızca Romence ve İngilizce konuşulan dillerdir
Sıcaklık : Sıcaklı diğer İsviçre şehirlerine nazaran daha yüksek olduğı söylenebilir. Kışın sıcaklık ortalaması 1 derece yazın 25-30 dereceyi bulur.
Nüfus : Yaklaşık 180000
Vize : Cenevre Türk vatandaşlarında vize istemektedir.

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası Cep telefonlar çalışmaktadır
Cenevre başkonsolosluğu : 20 Route de Pre-Bois 1215 GENEVE Tel: (22) 798 12 32 Faks: (22) 788 35 82
Telefon kodu : 41 Cenevre: 22



Cenevre adından oldukça çok söz edilen bir şehir... Leman Gölü'nün etrafında yapılacak romantik yürüyüşler şehirde bulunan aydınlık ve iç ferahlatıcı olan ev düzenleri bahçelerinin ihtişamı yaz kış yapılan spor aktiviteleri zenginlik ve kalitenin sınırsızca yaşandığı oldukça dikkat çeken İsviçre'nin sevimli sorunsuz sessiz sakin bir şehri.

Seçkin bir şehir

Cenevre'yi anlatabilecek bir çok kelimenin arasından seçkin kelimesi en uygun kavram olabilir. Çünkü Cenevre şehri; yaşam tarzı insanların nezaketi ile buram buram kalite ve seçkinlik kokan bir şehirdir.

Cenevre yaşamak için oldukça rahat bir şehirdir. Yoğun bir trafik yok kalabalık yok korna sesi yok bunların yerine sadece kendinizle baş başa kalabileceğiniz huzurlu bir tatil var.

Cenevre'ye tüm dünya ülkelerinde yıl boyunca bir çok ziyaretçi geldiği için bir tatilden bekleyebileceğiniz her şey burada mevcut. Tasarım harikası oteller lüks kafeler ışıl ışıl vitrinler hepsi birer tarihi eser konumunda olan binalar kısacası burada olması her şey var olması gerekmeyen hiçbir şey de yok!

Leman Gölü

Leman Gölü Cenevre'ye apayrı bir özellik katmaktadır. Yüzen kuğular ördekler ve güneş ışığının gölün üzerine vurmasıyla ortaya çıkan ışık oyunları eşliğinde Leman Gölü'nü seyrederken bir anda apayrı bir dünyada bulabilirsiniz kendinizi.

Toplam 180 kilometre uzunluğunda olan Leman Gölü'nün en güzel ayrıntılarından bir tanesi ise gölün başlangıcında bulunan fıskiyedir. Bu fıskiye yaklaşık 50-60 metre yükseğe su fışkırtıyor ve sanki gökyüzüne kadar ulaşan bu su zerrecikleri insanın içini ayrı bir yaşama heyecanı katıyor. Ayrıca fıskiyenin yakınlarında bulunan Mont Blanc Köprüsü ziyaretçilerin dikkatini çeken bir diğer ayrıntıdır.

Her mevsim spor

Cenevre her mevsimde farklı sportif aktivitelerin yapılabileceği bir şehir yaz aylarında Leman Gölü'nde sörf su kayağı yapabilir ve tabii ki de şehre ayrı bir renk katan yatların gölde süzülüşlerini seyredebilirsiniz. Özellikle Ağustos ayında düzenlenen yat yarışları ile bir anda şehir karnaval havasına bürünür.

Kış aylarında ise tahmin edebileceğiniz gibi İsviçre'de yapılabilecek olan en güzel spor bembeyaz karlar üzerinde Alp Dağlarında kayak yapma aaafi olsa gerek... İsviçre için kış aylarında bembeyaz mı yoksa rengarenk mi yakıştırması yapmak doğru olur bilinmez! Kış aylarında karların üzerinde renkli kar kıyafetleriyle kayak yapan insanlar tam anlamıyla bir renk cümbüşü oluşturuyor beyaz karların üzerinde...

Yeşil ve düzenli bir Cenevre

Bu kadar Cenevre'de ki huzur sessizlik ve sakinlikten bahsettik bu sakinliğin ve huzurun en büyük nedenlerinden bir tanesi ise yeşil bir şehir olmasından kaynaklanmaktadır. Cenevre'de oldukça yeşil ve düzenli bir yapılaşmayla karşılaşacaksınız evlerin mimarisi bahçe düzenlerinin birbirleriyle uyumu ile Cenevre; yeşil düzenli huzurlu ve de sakin....

Cenevre etrafında Alp Dağları olmasına rağmen çok soğuk olmayan bir şehirdir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirde yeşil bir bitki örtüsünün olmasının en büyük nedenlerinden bir tanesi de budur. Ancak ne kadar Akdeniz iklimi desek de akşam saatlerinde Alp Dağlarının soğuğu şehri hakim oluyor dikkatli olun!


Camdan otobüs: Masallarda ki gibi camdan bir arabayla güzel bir şehir turu atmaya ne dersiniz? Yaz aylarında camları çıkartılarak tam anlamıyla açık hava şöleni yaşanan şehir gezisi otobüsünde kış aylarında ise etrafı tamamen camla kapanıyor yaklaşık 2 saatlik güzel bir şehir turu yapmak için oldukça aaaifli bir seçim.

İngiliz bahçesi: Cenevre'de İngiliz bahçesi diye adlandırılan yer Leman Gölü'nde ki fıskiyenin yakınlarında bulunuyor. Bu bahçede insan mekanizmasıyla çalışan ufak çaplı bir oyun parkı bulunuyor.

Çiçek saat: Cenevre bilindiği üzere saatleriyle ünlü bir şehirdir. Bu ünlerine ayrı bir ün katmak için sahilde bir bahçenin içine çiçeklerden bir saat yapmışlardır. Burası ellerinde fotoğraf makineleri ile gelen turistlerin yıl boyunca uğrak mekanıdır.

TADINA BAK

Cenevre ziyaretçilerine İsviçre ve Fransız yemeklerinin karışımı bir mutfak sunmaktadır. Şarap kaliteli restoranlar ve seçkin bir sunum Fransa'dan şarküteri ürünlerinden oluşan yemekler ise İsviçre'den alınmıştır. Ayrıca size değişik gelebilir ancak Küba puroları da yemek sonrasında en çok tüketilen aaaifler arasında yer alıyor.

İsviçre mutfağından bahsetmek gerekirse şarküteri ürünleri ağırlıklı olduğunu söylemiştik yani Cenevre'de neredeyse adım başında bir çok yerde şarküteri dükkanlarına rastlayabilirsiniz. Jambon ve gravyer peyniri başta olmak üzere bir çok şarküteri çeşidi oldukça iştah açıcı olan vitrinlerde sizi bekliyor.

Restoran mönülerinde genel anlamda bonfile ve et ürünleri ile yapılan yemeklerle karşılaşacaksınız. Yemeklerde bonfile ve et ürünleri kullanıldığı kadar şarap ve kremada tercih edilen ürünler arasında yer alır. Cenevre'de ayrıca lahana ve lahanadan yapılmış olan bir çok yemeğin tadına bakabilirsiniz.

Lezzetli vitrinler

Ve çikolata tabii ki de Cenevre'den ya da İsviçre'nin hangi şehrinden bahsedersek çikolata ilk sırada anlatılacak olan bir şeydir. Enfes İsviçre çikolatalarının lezzeti kelimelerle nasıl anlatılır ki! Leziz çikolatalardan bir parça ağzınıza attığınızda bir anda yüzünüzde beliren o tatlı gülümsemenin açıklaması nasıl yapılabilir ki?

Cenevre'de bulunan çikolata dükkanları insanları kendilerine çekmek için daha çikolataların tadına bile bakmadan ağzınızın suyunu akıtacak kadar lezzetli vitrinler hazırlıyorlar. Büyüklü küçüklü değişik şekillerde ki çikolatalar sizi bir anda mutluluk diyarlarına alıp götürecektir.

Cenevre'de yemek tarzından bahsettikten sonra biraz da mekanlardan bahsetmek gerekirse bu şehir ayrıntıların şehridir ve bu şehirde olan ayrıntılar genellikle lüks ve kalite üstüne kurulmuştur. Bu şehirde yemek yiyeceğiniz ya da sadece bir bardak kahvenizi yudumlayacağınız kafeler bile oldukça ayrıntılarla süslü olan mekanlardır. Cenevre'de güzel bir yemek yemek için oldukça yüklü paraları gözden çıkartmanız gerekebilir. Leman Gölü'ne karşı yapılacak bir yemek aaafi için değer diyorsanız size afiyet olsun...

SATIN AL

İşte sizi bir anda aklınızı başınızdan alabilecek olan bir başka büyülü kelime daha alıveriş... ve alışverişi de Cenevre'de yapıyorsanız eğer her şey bir anda boyut değiştiriyor. New York'ta ki ışıltılı binalarından daha parlak olan mağazalarda sanki bir mücevher fabrikasının içine düşmüşsünüz hissine kapılabilirsiniz. Ayakkabılar kıyafetler çantalar takılar ev aksesuarları ve daha o kadar çok ayrıntı var ki! Gucci Fere C.Dior Rolex Bulgari Victorinox aklınıza gelebilecek bütün ünlü markalar burada toplanmış.

Rue de marche: Cenevre'nin en ünlü caddesi olarak anılır. Ortadan tramvayın geçtiği oldukça güzel bir caddedir. Sağlı sollu lüks mağazaları yemek yiyebileceğiniz bir çok kaliteli mekanı ile bu caddede; kalite zenginlik şaşa seçkinlik adına aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Zamanı satın almak

Eğer bu şehirde ünlü caddelerde bulunan mağazaların el yaktığını düşünüyorsanız size bu caddelerde mağazalardan biraz daha uygun fiyatlı olan bir yer önerelim; pazarları sever misiniz? Peki ikinci el eşyaların satıldığı bir pazara ne dersiniz? Öyleyse Cenevre'de hafta sonları Plain Palais'de kurulan bit pazarı sizin için en doğru adres olacaktır. Burası saatten kıyafete takıdan mobilyaya kadar bir çok ürünü bir arada bulabileceğiniz bir yerdir.

EĞLENCE ZAMANI

Cenevre'de eğlence hayatı adına hızlı bir gece hayatı beklemek yersiz olur. Bu şehir fazlasıyla kendine dönük fazlasıyla sakin bir şehir. Hızlı bir eğlence hayatı yerine lüks kulüplerde içkinizi yudumlamak ya da bir restoranda hafif bir müzik eşliğinde arkadaşlarınızla sohbet etmek en aaaifli eğlence olacaktır. Tabii ki az sayıda da olsa gece eğlencelerinin sınırsız yaşandığı mekanlar da yok değil ! artık seçim size kalmış.

CENEVRE'DE ULAŞIM

Cenevre'de şehir içi ulaşımdan bahsetmek gerekirse burası oldukça düzenli ve küçük bir şehir olduğu için bir çok yere yürüyerek gidebilirsiniz. Yürümenin dışında tramvay ve otobüs gibi seçenekler sizi gitmek istediğini bir çok yere kolaylıkla götürecektir. Taksilerde bu şehirde sıklıkla rastlayabileceğiniz bir diğer ulaşım seçeneğidir.

Trafik kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir millet olduğu ile söze başlanabilir şehir içinde hız limitinin 60'ı geçmiyor park kurallarına oldukça dikkat edilen bir şehir. Burada sürücüler değil de daha çok yayalara göre akan bir trafik sistemi var.

Şehirler arası yolculuk için ise; küçük kaçamaklar için oldukça isabetli bir şehir. Bir çok şehre ve ülaaae çok yakın olan Cenevre'de günün birlik bile olsa başka şehirlere gidebilir farklı yaşamlara tanık olabilirsiniz.

Gez: İngiliz bahçesini gez.
Gör: Rue de marche caddesini gör.
Unutma: Güneşi görsen bile üzerine kalın bir şeyler almayı unutma.
Satn al: Guguklu saat satın al.
aaafi yap: Leman Gölü etrafında aaaif yap.
Tadına bak: Raclette ( özel İsviçre peyniri) tadına bak.
Hayran kal: Gölün üzerinde bulunan fıskiyeye hayran kal.