PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Londra


Fırtına_
02-20-2009, 11:34
Londra'da Görülecek Yerler

Londra'da çok sayıda gezilmeye ve görülmeye değer dünyaca ünlü yer vardır. Pek çok galeride ve müzede dünyaca ünlü kolleksiyonlar sergilenmektedir. Bunların bir bölümü aşağıda sıralanmıştır.

Natural History Museum

Natural History Müzesi Cromwell Road'da bulunmaktadır. Doğal dünyayla ilgili seçkin parçalardan oluşan kolleksiyonları ve dünya çevre bilim memeliler ve böceklerle ilgili galerileri olan bir müzedir. Önemli kısmı yeniden inşa edilmiş dinazor iskeletlerinden oluşan kolleksiyonu kapsar.

Müze hafta içi hergün ve Cumartesi günleri saat 10:00 ile 17:30 arasında açıktır ve Pazar günü ise bir saat daha geç açılmaktadır. Müzeye giriş parasız olup en yakın metro istasyonu ise South Kensington'dur.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Müzesi ya da basitçe V&A Natural History Müzesi'nin hemen yanında Cromwell Road'dadır. V&A görülmeye değer seramik mobilya moda tekstil cam eşya mücevher aaaalisler fotoğrafçılık heykeltıraşlık ve resimlerden oluşan 3000 yıl geçmişe uzanan dünyanın her yerinden kolleksiyonlarıyla dünyanın sanat ve dizayn alanındaki en ünlü müzelerinden birisidir.

Müze haftanın hergünü saat 10:00 ile 17:45 arasında açıktır her Çarşamba ve ayın son Cuma günü saat 20:00 de kapanmaktadır. Giriç ücretsizdir ve en yakın metro istasyonu ise South Kensington'dur.

Hyde Park

Hyde Park 350 dönümlük alana kurulu Londra'nın merkezindeki en büyük parktır. Park da yaz konserlerine ve çeşitli etkinliklere içinde ve çevresinde yer verilmektedir. Parkın güney tarafında Kraliçe Victoria'nın ölmüş kocası Prens Albert'e yaptırdığı anıt bulunmaktadır. Anıtın karşı tarafında çoğunlukla yazın klasik müzik konserleri için bir buluşma yeri olan Royal Albert Hall bulunmaktadır. Parkın batısında Prenses Diana'nın Prens Charles'tan boşandıktan sonra yaşadığı Kensington Sarayı bulunmaktadır. Diana'nın anısına yapılmış şelalede burada bulunmaktadır. Parkın kuzey doğusunda Marble Arch girişinde Marble Arch ve Speakers Corner bulunmaktadır. Marble Arch başlangıçta Buckingham Sarayına görkemli bir kapı olarak yapılmıştır ama daha sonra şimdi bulunduğu yere taşınmıştır. Speakers köşesi düşünce özgürlüğü ve açık tartışma için bir buluşma yeridir. Parkın güney doğusunda Hyde Park girişinde çatıda manzara seyretme yerine açılan küçük bir sergi yerinin bulunduğu Wellington Arch bulunmaktadır.

Park hergün sabah 05:00 den gece yarısına kadar açıktır. Giriş ücretsizdir. En yakın istasyonlar Hyde Park Corner Knightsbridge Lancaster Gate ve Marble Arch'dir.

Buckingham Palace

Buckingham Sarayı kraliçe ile Edinburgh Dükünün Londrada'ki evi olup 1837 yılından beri kraliyetin Londrada'ki resmi olarak kaldıkları yerdir. Saray resmi fonksiyonların resmi resepsiyonların kraliyet seramonilerinin yapıldığı kraliyet ailesinin temel yeridir.

Buckingham Palace en yakın istasyonlar Green Park ve Victoria'dır. Ziyaretçiler askerlerin nöbet değişim seramonisini seyredebilirler. Queens Galeriyi Royal Mews'i ve State Rooms'larını ziyaret edebilirler.

Buckingham Sarayındaki nöbet değişimi Haziran ve Temmuz aylarında hergün saat 11:30 da geri kalan aylarda her iki günde bir eğer hava müsaitse yapılır. Bu seramoni sarayın önünde yapılmakta olup yaklaşık 45 dakika sürmektedir ve izlemek ücretsizdir.

Royal Mews kraliyet ailesinin özel günlerinde kullandıkları at arabalarının ve diğer araçların saklandığı yerdir. Buradaki atlar eğer resmi bir görev için kullanılıyorsa o gün halka açık olmayabilir. Burası 28 Temmuz ile 25 Eylül tarihleri arasında saat 10:00 ile 17:00 arasında hergün açıktır ve son giriş 16:15 tedir. 24 Mart ile 27 Temmuz arasında ve 26 Eylül ile 31 Ekim arasında Cuma günleri en son giriş saat 17:15 olmak üzere saat 11:00 ile 16:00 arası hergün açıktır. Giriş ücreti yetişkinler için 7.00 GBP ve çocuklar için 4.50 GBP dir.

Queens Galleride kraliyet kolleksiyonundan seçilen örnekler sergilenir. Galeri hergün 10:00 ile 17:30 arasında açıktır. En son giriş 16:30'dur Giriş ücreti yetişkinler için 7.50 GBP çocuklar için 4.00 GBP dir.

Buckingham Sarayının State Rooms ları 2007 yılında 28 Temmuzdan 25 Eylüle kadar hergün saat 09:45 ile 16:00 arasında açıktır. Son giriş saati 15:45'tir. Giriş ücreti yetişkinler için 15.00 GBP çocuklar için 8.50 GBP dir. Burası çok popüler olduğu için biletlerin önceden ayırtılmasını tavsiye ederiz.

Saraydaki bütün bu yerleri ziyaret etmek isteyen kişilere kombine bilet seçeneğide sunulmaktadır.

Trafalgar Square

Trafalgar Square Londra'nın kalbinde buluşma noktasıdır. Nelson sütununun the National Gallery'nin bulunduğu bazen açık hava konserlerinin ve kutlamaların yapıldığı meydandır. Bu meydan Leicester Square ve Piccadilly Circus'dan yürüme mesafesindedir. Admiralty Arch ve Whitehall yoluyla Buckingham Palace uzanan the Mall Horse Guards Parade ve Downing Street'den the Palace of Westminster ve Westminster Abbey'e kadar uzanmaktadır.


Palace of Westminster

The Palace of Westminster Thames nehrinin kıyısındadır ve Parlemento binasının olduğu yerdir. 1834'te bir yangında hemen hemen tümüyle yok olan sarayın bugünki yapısı 1852'de tamamlanmıştır. Saray Gothic tarzda inşa edilmiş olup meşhur Big Ben saat kuleside burada bulunmaktadır.

Parlemento binası ve Big Ben Kulesi en iyi Westminster Köprüsünden ve Themes Nehrinin her iki kıyısındaki yürüyüş yolundan görülebilir.

Westminster Sarayında House of Commons (Avam Kamarası) ve the House of Lords (Lordlar Kamarası) bulunmaktadır ve parlementonun tatil olduğu dönemlerde ziyarete açıktır. 2007 yaz dönemi ziyaretçi günleri henüz açıklanmamıştır. 2006 yılında 1 Ağustos'tan 30 Eylüle kadar değişik saatlerde turlar mevcuttu. Bilet fiyatları yetişkinler için 7.00 GBP çocuklar için 5.00 GBP dir. Çok popüler olan yerlerden biri olduğu için önceden yer ayırtmanızı tavsiye ederiz. En yakın metro istasyonu Westminster istasyonudur.


Westminster Abbey

Gothic Westminster Abbey Westminster Sarayı'nın hemen yanında bulunmakta olup William'ın zamanından beri kraliyetle ilgili taç giyme törenleri ve definlerinin yapıldığı yerdir. Güncel yapı 13. yüzyıla kadar gider ve İngiliz tarihindeki birçok ünlü insana ait kabir ve anıtları içerir.

Westminster Abbey ziyaretçi saatleri değişsede genellikle Pazartesi ve Cumartesi dahil olmak üzere haftaiçi hergün saat 9:30 ile 15:45 arasında açıktır. Giriş ücreti yetişkinler için 10.00 GBP çocuklar için 7.00 GBP dir. En yakın istasyon Westminster istasyonudur.

London Eye

London Eye dev bir dönme dolaba benzeyen bir gözlem tekerleğidir. Thames nehrinin kenarında Country Hall'ün dışında Westminster sarayının karşı tarafında bulunmaktadır. Tekerlek sabittir ama tam bir dönüş yapması yaklaşık 20 dakika sürmektedir ve 135 metrede dönüşünün en yüksek noktasına ulaşır. Dönüş boyunca manzara olağanüstüdür ve sürekli değişir.

London Eye yaz ayları Haziran'dan Ekim'e kadar hergün saat 10:00'dan 21:00'e kadar açıktır kış aylarında ise daha erken saatlerde kapanmaktadır. Bilet fiyatları yetişkinler için 14.50 GBP ve çocuklar için 7.25 GBP dir. En yakın istasyon Westminster istasyonudur.

British Museum

British Museum çoğunlukla arkeolojik ve etnografya ile ilgili dünyanın pek çok medeniyetine ait örnekler içerir ve Great Russell Street'te bulunmaktadır.

Sergilenen eserler Mısırlı hiyeroglifini çözmekte yardımcı olan The Rosetta Stone'nu taşını bugün Bodrum'da bulunan Mausoleum of Halikarnassos'un heykellerini Atina'da Parthenon'dan kurtarılan Elgin mermerden yapılmış yapıtları kapsamaktadır. Müzeyi ziyaretinizde üstü kapalı avluyu ziyaret etmeyi unutmayın.

Müze hergün 10:00 ile 15:30 arasında açıktır kapanış saati Perşembe ve Cuma günleri 20:30'a kadar uzar. Giriş ücretsizdir. En yakın istasyon Tottenham Court Road'tur