PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Madrid


Fırtına_
02-20-2009, 11:34
Saat Farkı:
Madrid Türkiye'den 1 saat geridedir.
İklim:
Madrid'de yazlar çok sıcak kışlar ılık geçer. Yağmur yazları hiç görülmezken kışları oldukça yoğun görülür. Ayrıca yaz aylarının özellikle Temmuz ve Ağustos'un oldukça rutubetli geçtiğinide özellikle belirtmekte fayda var.
Madrid'e yazın seyahat edecekseniz oldukça hafif pamuklu giysiler yeterli olacaktır. Kışları ise çok ağır olmayan yünlüler gündüzleri gezerken yeterli olacaktır. Ancak akşamları ısı düşeceği için kışlık mont yada paltonuzu yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Aylara Göre Ortalama Sıcaklıklar:
Ocak: 11°C
Şubat: 13°C
Mart: 16°C
Nisan: 18°C
Mayıs: 22°C
Haziran: 28°C
Temmuz: 33°C
Ağustos: 33°C
Eylül: 28°C
Ekim: 21°C
Kasım: 15°C
Aralık: 12°C
Sağlık:
İspanya'da sağlık hizmetleri yüksek standartta verilmektedir. Bu nedenle seyahate çıkmadan önce sağlık sigortası yaptırmakta fayda var.
Haberleşme:
Türkiye'den Madrid'i ararken: 00 ( uluslararası kod ) + 34 ( İspanya kodu ) + 91 ( Madrid kodu ) + telefon no
Madrid'den Türkiye'yi ararken: 00 ( uluslararası kod ) + 90 ( türkiye kodu ) + şehir kodu + telefon no
Ulaşım:
Iberia
Hergün saat: 15.40 Ist - Madrid
Hergün saat: 15.40 Ist - Barselona - 20.40 Barselona - Madrid
Air France
Hergün saat: 09.05 Ist - CDG
Hergün saat: 12.35 CDG-Madrid
Dikkat! Yasak:
Avrupa Birliği üyesi olmayan ülke vatandaşlarının İspanya gümrüğünden geçirebilecekleri ürünler için belirli sınırlamalar söz konusudur. 200 adet sigara veya 100 adet sigarillo veya 50 adet puro veya 250 gram tütün; 1lt alkol oranı %22'den yüksek içki veya 2 lt alkol oranı %22'den düşük içki; 50cc parfüm 250 ml kolonya ve değeri 183 Euro'nun üzerinde olmayan ( 15 yaşın altındakiler için limit 91 Euro ) diğer ürünleri gümrük ödemeden ülaaae sokmanız ve ülke dışına çıkarmanız serbest.
KENTİ GEZERKEN
Kent İçi Ulaşım:
Madrid yürümenin oldukça elverişli olduğu ender şehirlerden biri. Yürümenin yanında toplu taşıma araçlarından metro otobüs ve taksimetrenin sıfırlandığından emin olduğunuz taksileri de oldukça kullanışlı.
Kent Turu:
Madrid'teki müzeler ücretli ve ziyarete aksi belirtilmediği müddetçe hergün açık. Giriş fiyatlarından 18 yaş altına gençlik indirimi 65 yaşın üstüne yaşlılık indirimi yapılıyor.
Kraliçe Sofia Sanat Merkezi Ulusal Müzesi
Calle de Santa Isabel 52
1990 yılında hizmete giren müze 1990 yılında açıldı ve Miro ve Dali gibi ustaların eserlerine ev sahipliği yapmakta.Dahi ressam Picasso'nun 2. Dünya Savaşı öncesi Almanlar tarafından bombalanan Guernica kasabasını konu ettiği ünlü "Guernica" tablosu da bu müzede yer almakta.
Palacio Real/Palacio Oriente ( Kraliyet Sarayı )/ Plaza de Oriente
2800 odalı bu muhteşem sarayda devlet törenleri yapılmakta.Ünlü sarayın ve güzel bahçelerinin 18. ve 20. yüzyıllar arasında Bourbon Hanedanı'na ev sahipliği yaptığı biliniyor.
Prado Müzesi / Paseo del Prado
İspanyol Krallığının büyüleyici ihtişamını ve gücünü çok iyi yansıtan mekan 16 ve 17. yüzyıl İspanyol Krallarının özel koleksiyonlarının biraraya gelmesi ile kurulmuş dünyanın en büyük sanat müzelerinden biridir.
Plaza de Toros de Las Ventas
Calle de Alcala 237
İspanyolların dünyaca ünlü arenası her yıl mayıs ve ekim ayları arasında 20.000'den fazla izleyiciye ev sahipiği yapıyor. Mayıs ayında yapılan San Isidro Festivali zamanı boyunca hergün boğa güreşi izlemek mümkün.
Ne Yenir?
İspanyollar akşam yemeklerini tapas barlara uğramadan yemiyorlar. Bu barlarda genellikle meze çeşitleri ve hafif yiyecekler atıştırılıyor. Bunun yanında peynir jambon kanepe sandviç salata ve deniz ürünleri gibi çok lezzetli yerel yiyecekleri tapas barlarda bulmak mümkün. Barlardaki atıştırmalar akşam yemeği yerine de geçebiliyor.