PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zürih


Fırtına_
02-20-2009, 11:20
ZÜRİH BİLGİLERİ

Uçuş süresi : 3 saat (iyi uçuşlar )
Para birimi : Euro
Yüzölçümü : 1. 729 kilometrekare
Saat farkı : Saatlerinizi 1 saat geri alın
Resmi dil : Resmi diller İtalyanca Almanca Fransızca'dır
Sıcaklık : İklim ılımlı olup aşırı sıcak soğuk ya da nem yoktur. Ocak ayı ortalama sıcaklık: -1°C (gündüz) Haziran Ayı Ortalama Sıcaklık:17.5°C.
Nüfus : Yaklaşık 1 milyon
Vize : Türk Vatandaşlarının vize alması ve pasaport geçerlilik süresinin en az 3 ay olması gereklidir. Yeşil pasaporta sahip veya Avrupa Birliği'ne dahil ülkelerde oturma izinleri olan Türk Vatandaşlarının vize almalarına gerek yoktur. Vizeler oturma izinleri çalışma izinleri ve iş ilişkileri hakkında bilgi almak için lütfen en yakın İsviçre Temsilciliği'ne başvurunuz

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Zürih Başkonsolosluğu : Zürih Başkonsolosluğu Weinbergstrasse 65 8006 - ZURICH Tel : (1) 368 29 00 Fax : (1) 368 29 19
Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası Cep telefonlar çalışmaktadır
Türk büyükelçiliği : WEINBERG STRASSE 65 8006- ZURICH SCHWEIZ (41-1) 368 29 00 350 32 41 (41-1) 368 29 19 814 866 TZBK CH Linkleri Üyelerimiz Görebilir. UslanmaM Üyeliği İçin Tıklayın
Telefon kodu : 41 Zürih:1
Ambulans : 117
Polis : 144

NEREYİ GEZSEK?

Zürih Gölü
Zürih Gölü: Tablo gibi bir görüntü sergileyen Zürih gölü bu şehre adını kazandıran göldür. Yaz aylarında meltem rüzgarlarında eşliğinde gölde yüzen kuğular ördekler... kış aylarında tamamen kendi sessizliğinin içinde ayrı dünyalara çağırır insanı... Siz hangi mevsimi tercih edesiniz?

Zürih Katedrali: 8. yüzyıldan kalma olan bu katedral Zürih'te değişik yapılar görmek isteyenler için oldukça güzel mekanlardan sadece bir tanesidir.

Taşı toprağı altın

İsviçre'nin iş merkezi olarak bilinen şehri Zürih bankalar ve iş merkezleri ile çevrilidir. Etrafta bir yerden bir yere koşuşturan insanlarla karşılaşmaya şimdiden kendinizi alıştırsanız iyi olur. Zürih'le ilgili ayrıntılardan sadece bir tanesini size aktarmamızı isterseniz; Strasse Caddesi'nde bulunan bankaların alt katında altın rezervleri bulunuyor. Taşı toprağı altın yakıştırmasına oldukça uyan bir şehir Zürih...

Heykellerin ve çeşmelerin şehri

Zürih'te adım başı bir çok heykelle karşılaşabilirsiniz. Bu heykeller genellikle çeşmelerin çevrelerinde bulunuyor. Burada bulunan heykellerin bazıları Aşk Tanrısı Eros bazıları ise sadece değişik şekillerden ibaret... ancak caddelerde bulunan heykeller şehre oldukça farklı bir hava veriyor.

Tarihi anlatan evler

Zürih'te evler size bir çok şeyi anlatabilir. Tarihi bu şehirde ki düzeni bakımı özeni ve değeri... 200-300 yıllık binalar sanki dün yapılmışçasına bakımlı ve özenlidirler. Bir çok sanatçının bilim adamının yaşadığı evler şu anda müzeye çevrilmiş ve oldukça değerli bir hazine gibi önemsenmektedir.

Kafka Brecht Lenin Wilhelm Conrad Röntgen Albert Einstein gibi bir çok ünlü ismin evleri bu şehirde bulunmaktadır. Ve bu evler şimdilerde müze haline çevrilmiştir. Ayrıca burada bulunan müzeye çevrilmiş evleri gezerken bu ünlülere ait olan bir çok dedikodu duyabilirsiniz. Artık bu dedikodulara gülüp geçmek mi gerekir yoksa "meyve veren ağaç taşlanır" mı demek gerekir orası size kalmış.

NE YESEK

İsviçre mutfağının çok da yabancı kalacağınız bir mutfak kültürleri yoktur. İsviçre mutfağı genel anlamda şarküteri ürünlerinden oluşur. Özellikle jambon ve peynir çeşitlerini bir çok restoranda rastlayabilirsiniz. Genellikle şarküteri ürünleri kullanıldığı için yemekler oldukça tuzludur.

Zürih'e özel lezzetlerin tadına bakmak isteseniz genellikle yemeklerde bonfile kullanıldığını göreceksiniz. "Versuva Usulü Bonfile" ve "Emense" gibi yemeklerinin içinde şarap bonfile ve krema bulunuyor.

Bir parça mutluluk: çikolata

Tabii ki de İsviçre çikolatalarını da unutmamak gerekiyor. Zürih'te ve bütün İsviçre şehirlerinde çikolatanın sütlüsü karamellisi çileklisi büyüklü küçüklü değişik şekillerde yapılan bir çok çikolata çeşidini bulabilirsiniz.

Zürih'te bulunan mekanlardan bahsetmek gerekirse oldukça ilginç ve değişik mekanlar olduğu söylenebilir. Bu şehirde bulunan restoranların bazılarında belli zamanlarda çeşitli kıyafet baloları düzenleniyor bazılarında ise çeşitli yarışmalar yapılıyor. Kısacası Zürih'te bulunan restoranlar ziyaretçilere hoş dakikalar geçirtebilmek için sadece yemeklerinin lezzetleriyle sınırlı kalmıyorlar gerek dekorları gerek mimarisi ile ilgi çekici yerler yaratmayı başarıyorlar.

SATIN AL

Zürih şehri alışveriş tutkunları için oldukça güzel bir alışveriş şehri olduğu söylenebilir. Bir çok mağaza ve alışveriş merkezleri dolu olan bu şehirde dünyaca ünlü markaların bir çok şubesini bulabilirsiniz.


İsviçre denilince bir çok ürün akla gelebilir. Saat Victorinox çakı giyim sektörü gibi bir çok ürün akla gelebilir. Kaşmir ve ipek sever misiniz? Öyleyse Silk&Cashmere'in ilk mağazasını Zürih açmış olması ilginizi çekecektir. Kaliteli ve rahat gömlek giymeye ne dersiniz? Öyleyse bir İsviçre markası olan "Esas" gömlekleri hoşunuza gidecektir.

Bu markaları mağazaları Zürih'te kolaylıkla bulabilirsiniz Zürih alışveriş konusunda belli bir merkezde toplanmıştır. Strasse Caddesi bankalarıyla ünlü olduğu kadar alışveriş yapabileceğiniz mağazalarıyla da ünlüdür. Ayrıca Avrupa'nın en ünlü alışveriş merkezi seçilen Bahnhofstrasse'ye uğramadan dönmeyin.

Zaman en güzel hediyedir

Evet zaman en güzel hediyedir. Kendinize ya da sevdiklerinize vereceğiniz en güzel armağan zamanınızdır. Kendi zamanınızı vermek istediğiniz ancak veremediğiniz zamanlarda ise hiç değilse zamanı gösterecek bir şeyler hediye edebilirsiniz. Böylece zamanı merak ettiği her anda aklına siz geleceksinizdir. Ya da kendinize zaman hediye ettiğinizde aklınıza zamanı nereden satın aldığınız gelecektir Zürih'ten...

Evet Zürih'ten satın almak için en güzel hediye saattir. Özellikle el yapımı olan tasarım harikası saatler İsviçre'de oldukça rağbet görmektedir.

Zürih'te alışveriş yapmak oldukça aaaifli eğlencelidir fakat bir o kadar da pahalı bir eğlence olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

ZÜRİH'TE ULAŞIM

Zürih'te zaman kelimesi oldukça sık kullanılan bir kavramdır. Ve buna istinaden ulaşımda da en önemli kavram zamandır. İsviçreliler trenlerinin tam saatinde gelmesiyle oldukça övünürler. Zürih'te bir şehirden bir şehre gitmek için tren yolculuğunu tercih etmeniz size oldukça aaaifli ucuz bir yol olacaktır.

Zürih'te şehir içinde yolculuklarda ise mevsimlere göre değişen bir düzen vardır. Eğer ziyaretinizin zamanı yaz aylarına denk geliyorsa tüm şehri yürüyerek gezebilirsiniz. Böylece araba giremeyen dar sokakları da dolaşmanın aaafini yaşayabilirsiniz.

Ancak ziyaret zamanınız kış aylarına denk gelirse malum! İsviçre oldukça soğuk bir ülke ve kış aylarında buraları yürüyerek gezmek biraz zor doğrusu... kış aylarında size en iyi seçim taksiler olacaktır ya da bir araba kiralayabilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz mekanın önüne kadar gidebilir ve kendinizi soğuktan korumuş olursunuz. Ancak kış aylarında ne kadar soğuk olursa olsun Zürih Gölü'nün etrafında yürüyerek gezmeyi ihmal etmeyin.

Gez: Zürih Katedralini gez.
Gör: Saat kulesini gör.
Satın al: Saat satın al.
Tadına bak: Çikolatanın tanda bak.
Hayran kal: Zürih'in düzenine hayran kal.
aaafini çıkart: Zürih Gölü'nün aaafini çıkart.