PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Portofino


Fırtına_
02-20-2009, 11:16
Adı üstünde "Aşk Şehri". Aşka aşık olanların doğru adresi; Portofino... Adına şarkılar yazılmış şiirlere konu olmuş ve en güzel aşklara tanıklık etmiş şahit olmuş...

Zengin ve ünlülerin akınına uğrayan Portofino resim kadar durağan ve güzel olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Uğruna şarkılar yazılan ve “Aşk şehri” olarak bilinen Portfino’ya Türkiye’nin ünlü ve gizli aşıkları da akın ediyor.
İtalya’nın Akdeniz Kıyı Şeridi’nde bulunan Portofino balıkçı köyleri çakıllı kumsalları ve Santa Margherita adı verilen otellerin toplandığı kasabanın hemen yanında bulunuyor. Santa Margharita ve Camogli’den Portofino’ya feribotlarla ulaşılabiliyor. Portofino’ya aşık olmadan önce Santa Margharita’ya aşık olmanız an meselesi. Bu cennet gibi yerde her evin üzerine elle çizilmiş fotoğraflar sizi çok etkileyecek. Liman kenarına kurulmuş pastel renklerdeki evler ile yarım ay şeklindeki sahil şeridi ile kesinlikle görülmesi gereken yerler arasında. Dükkanları restoranları ve birbirinden lüks otelleri ile Portofino’nun kristali andıran denizi buraya gelen turistleri tatil dönüşlerinde bir daha gelmeye ikna ediyor.
Mutlaka görmelisiniz!
Castello Brown Kalesi: Castello Brown köyün hemen yukarısında bir tepede bulunuyor. Botanic Garden’ın hemen yanındaki yoldan kaleye ulaşabişirsiniz. Sabah 10’dan akşam 7’ye kadar açık olan kale kışın ise 5’e kadar ziyarete açık. Kalenin çok hoş bir bahçesi bulunuyor. Ayrıca bu bahçeden Portofino’ya kuşbakışı bakabilir muhteşem deniz manzarasına karşı fotoğraf çekebilirsiniz. Kale 17.yy’da Cenevizliler tarafından savunma amaçlı yapılmış.
San Giorgio Kilisesi ve Feneri: Dünya Savaşı’ndan sonra inşa edilmiş olan bu kiliseyi mutlaka görmelisiniz. Portofino limanına tepeden hakim olan bu kilise döneminde denizcilerin uğrak yerlerinden biri olmuş.
Portofino’da deniz mahsüllerinin bolca olduğunu eminiz ki tahmin ediyorsunuzdur. Genovese adı verilen yeşil renkteki İtalyan usülü sebze çorbasını mutlaka denemelisiniz. Ayrıca biraz pahalı olan Pizzeria El Portico’dan denemelisiniz. İsimden anlaşıldığı gibi bu yemek pizza değil. Deniz mahsüllerinden oluşan bir yemek tadınca bize hak vereceksiniz!
Peki Portofino’da nerede kalacaksınız? Portofino’nun kalbinin attığı noktada bulunan Albergo Nazionale şehri keşfetmeniz için ideal bir seçim gibi gözüküyor. Domina Inn Piccolo Hotel San Giorgio ve Eden Otel Portofino’nun içerisinde bulunan oteller. Regina Elena Lido Palace ve Imperiale Palace Hotel ise Portofino’ya yakın otellerden…



http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_790_portofinoson1.jpg

http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_791_portofinoson2.jpg

http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_792_portofinoson3.jpg

http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_794_portofinoson5.jpg

http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_796_portofinoson7.jpg

http://tatil.milliyet.com.tr/Tatil/images/Article/100/3_797_portofinoson8.jpg

Fırtına_
02-20-2009, 11:17
http://www.ahouseintuscany.co.uk/images/library/portofino3.jpg
http://www.windstarcruises.com/WindStarExtras/ImageGallery/Portofino.jpg
http://www.lemontree.it/ing/images/portofino.jpg
http://www.tropicaldiscovery.com/accom_belize/portofino/portofino_5336.jpg
http://www.golf-mediterranee.com/images/upload/portofino5_1.jpg
http://www.tabut.net/index.php?act=attach&type=post&id=33234
http://www.tabut.net/index.php?act=attach&type=post&id=33235
http://www.tabut.net/index.php?act=attach&type=post&id=33236
http://www.tabut.net/index.php?act=attach&type=post&id=33237
http://www.vrimmobiliare.com/portofino%20vista%20aerea.jpg