PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Smokinli Martılar


Hasret
02-20-2009, 01:07
Çocukluğumdahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif rıhtıma sıfırdı çay bahçeleri Kartal’da.

Denize en yakın masaya otururduk hep tapulamışçasına. Her gelişimizdehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif martılar garsonlardan önce davranırhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif “hoşgeldiniz” derlerdi adeta. Utanmasalar garsonlardanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif siparişlerimizi de alacaklarmış gibi sesler çıkarırlardı.

İçeceklerimizi yudumlarkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif çocuk gözlerim iskeleye birbiri ardına yanaşan vapurlara takılırdı merakla. “Ne kadar çok vapur varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Nereye gider bunca vapur acaba” düşüncesi hep kemirirdi beynimi.

Yine gözlerimihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif iskeleye yanaşan yaşlıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yorgunhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüzü çizgilerle doluhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kapakları nasırlaşmış vapura dikmiş bakarkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif merakıma yeniliphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kafamdaki o anahtar soruyu döktüm annemin demli çayına. Cevaphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif o demli çayın içindehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif annemin ağzına en iyi tadı verebilmek adına çırpınan şeker tanelerinden farksızdı. “Yalova’ya gidiyorlar yavrumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir gün seni oraya da götürürüm.”

Annemin omzumu ısıtan sımsıcak eli ve iskelenin lastik gıcırtılarıyla geri döndüm çocuk masumiyetindeki Yalova düşümden. Artık inme vaktiydi. Vapuru başkalarına emanet eden bakışlarımla uğurladım geldiğimiz iskeleye. Yaşımdan çekinmesem el sallayacaktım ardından sanki.

Her bindiğimizde vapurahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dışarıda dururuz. Zordur tekerlekli iskemlemle içeri girmek. İyi ki de zormuş. İyi ki dışarıda kalıyoruz. Denizin o mavi kokusunu içime çekmek. İskeleden aldığımız simitlerihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yol boyunca vapurun çevresinde halay çekenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bariton seslihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif beyaz gömlekli martılarla paylaşmanın tadına doyum olmuyor inanın.

Bu paylaşımdaki orantısızlık annemin dikkatinden kaçmaz hiç. Gülümseyen gözlerle izler bu tahsilatı. Çeyreğini benhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif diğer büyük parçayı da martılara kardeş payı yaparım.

Kız kulesinin önünden geçişlerimizde deglanşöre gider parmaklar ve bu büyüleyicihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif beyaz gelinlikli hatun görüntüsühttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif objektiflere yakalatmaktan kurtaramaz kendini. Şikayetçi de değildir ayrıca poz vermekten. Her gün milyonlarca hayranına poz verir bıkmadanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif usanmadan. Simidimi paylaştığım smokinli martılar kavalye olabilmek için bu gelinehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sıraya girerler. Hiç birini kırmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hepsiyle tek tek dans eder Şehrin gelini KIZ KULESİ.

İşte bir başka vapur almaya geliyor bizi. Ne kadar da benziyorlar birbirlerine geldiğimiz vapurla. Tek farkıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunun pos bıyığının olması Burunları desen aynıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bacalarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif balkonları hep aynı. Kıyafetleri de çok benziyor. Anlaşılan kardeşlerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif baksanıza soyadları da aynı. Paşa Bahçe’ydi bizi getiren. Götürecek olan ise FENER BAHÇE…