PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Artık Aşka İnanmıyor musunuz?..


Hasret
02-20-2009, 01:05
Sokak kapısını açtımhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gözleri parlıyordu. Kızıl saçları ışık saçarkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüzündeki gülümsemeden gözlerim kamaştı. “Sana haberlerim varhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hemen bir kahve yap” dedi. Sesinde küçük bir kızın heyecanı vardı. Mutfakta kahveyi pişirirken düşünüyordumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bir insanı bu kadar heyecanlandıranhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gözlerine bu ışıltıyı koyan tek bir duygu olabilirdi: Aşk! Oturdukhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içi içine sığmıyordu. “Aşık oldum” dedi. Tahminim doğru çıkmıştı. Gülümsedim. Çocuksu bir heyecanla anlatmaya başladı. Bundan tam 24 yıl öncehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif henüz bir genç kızkenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif birine aşık olmuştu. Gençlik aşkı denilip geçilebilirdi normal şartlardahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ancak aradan geçen yıllarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yaptığı evlilik ve boşandıktan sonra karşısına çıkan insanlar bilehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu aşkı unutturmamıştı.
Arada bir aklına gelirhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne yaptığını düşünürhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif biraz hüzünlenir ve hayatına
devam ederdi. 16 yaşında bir genç kızhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ondan birkaç yaş büyük bir delikanlıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif güzel bir aşk ve ayrılık. Ayrıldıklarında mektuplarını almaya gelmişti delikanlıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif misketlerimi ver oynamayacağım der gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif fotoğrafını da koyuphttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tüm mektuplarını vermişti genç kız. Aradan 24 yıl geçmesine ve sevdiği delikanlıyı hatırlatacak bir tek resim olmamasına rağmenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yüzünü hiç unutmamıştı. Tüm ayrıntılarına kadar aklında kalmıştı. İlk sevdiği adamdı ve bir daha kimseye öyle aşık olmamıştı.
Bizim dostluğumuz da uzun yıllara dayanır. Son senelerde ümidini kesmişti. Ne
zaman konuşsakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif “Amanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif benim artık aşkla meşkle işim olmazhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu yaştan
sonra ne aşkıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne sevgisi? Zaten inanmıyorum artık aşklara falanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hepsi yalanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ortada zaten adam mı var?” diye konuşurdu. Kendini sadece işine verdi. Mutsuzluğu yüzündehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gözlerinde saklı duruyordu. Üzülüyordum. Birileriyle tanıştırmak istediğimde kabul etmiyordu. 40 yaşındahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aşka küskünhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif inancını kaybetmişhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif gelecek için yaptığı planlarda sadece çocuğu ve işi olan bir kadın tablosu vardı karşımda ve bu resim kesinlikle dostuma uymuyordu. Bana sorarsanız kimseye uymuyordu. Dua ettim. Ona ve sevgiye olan inancını kaybeden herkesehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bazen elimden fazlası gelmiyor.

http://www.payidar.net/attachments/asiklar-diyari/42826d1189092802t-noktalarla-ask-3-jpg
Dualar yerini mi bulduhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yoksa Yaradan sevgiye küsülmeyeceğini mi göstermek istedihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bilmiyorum. Bir sabah uyandıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif günlük işlerini yaptı. İnternetin başında gelen postalarını kontrol etti. Sonra facebook sayfasını açtı ve arkadaşlık teklifiniz var yazan yere bastı. Şaşkınlıktanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif heyecandan bir müddet hareket edemedi. Tam 24 yıl önce ayrıldığı ilk aşkıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kendisini bulmuştu. Garip bir duygu sardı bedeninihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kabul etti. İlk günlerde birkaç mesajla haberleştiler. Ardından buluşmaya karar verdiler. Birbirlerini gördükleri an dünya durmuştu. Koskoca evrende ikisinden başka kimse kalmamıştı. Uzun uzun seyrettiler yüzlerini. Eros’un okuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif saplandığı yerde duruyordu.
Bana anlatırken yüzünde oluşan mutluluk gözümden gitmiyor. Günlerdir liseli aşıklar gibi el ele dolaşıyorlarmış. Uykuyahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif yemek yemeğe bile ihtiyaç duymadanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sadece yan yanahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif geceler boyu bitmek bilmeyen sohbetler ediyorlarmış. http://www.tatliaskim.com/hikayeler-oykuler/images/smilies/TATLIASKIMCILAR%20(6).gif
“Bildiğin bir eve girmek gibi değil mi?” dedim. Gülümsedi. İnanmak ve inandırmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif her şeyi sebebiyle anlatmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hesap vermekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hesap sormakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif anlamaya çalışmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif anlatamamak olmadanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sevmek. Güven duygusuhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif tanıdık bir yürekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bildik bir koku ve en önemlisi şu kalp çarpıntısı…….
Size bu hikayeyi anlatıyorum çünkü benim güzel dostum gibihttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aşka olan inancını kaybedenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sevginin bittiğini düşünenhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ayrılık acısı yaşadığı veya ihaneti gördüğü içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif daha bir çok sebepten dolayı umutsuz olanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aşkı unutan ve en önemlisi inancını kaybederek küsen o kadar çok kişi var ki…
Hem yazılarımdahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hem sözlerimde bağırıyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif aşkın varlığına inanın diye. Dünyanın her köşesinde sevgi yaşanıyor. Bugün de aynı şeyi söyledim. Bakalım bu aşk onları nereye götürecek? Hayat önlerine daha ne sürprizler çıkartacak? İlişkileri ne kadar sürecek? Bunlar önemli değil. Önemli olanhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bu duyguyu yaşayabilmek. Gözlerin o parıltısını aynada görebilmek ve sevginin hep var olacağına ait inancı kaybetmemek.
Siz de aşktan yana kötümsersenizhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif öncelikle bunun gibi milyonlarca tecrübe olduğunu bilin. Tanrı’yahttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bizim için çalışan meleklerehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mucizelere ve en önemlisi aşka inancınızı kaybetmeyin. Aşkhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif siz tam da ondan vazgeçtiğinizde gelen olağanüstü bir misafirdir. Aramayınhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sürekli peşinde koşmayın ama inanın. Geldiğinde hazır olmak için yüreğinizde hep güzel duygular barındırın.
Bu olayhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif arkadaşıma bir ders olsun diye yollandı belki dehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif kim bilir? Onun aşka küskünlüğünehttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sevgiye dair kaybettiği inancına karşıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif Tanrı’dan gelen büyük bir ders! Dilerim hepimiz bu dersi yaşayalım. Hayal kırıklıklarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif acılarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sıkıntılarhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif içinde kötü duygular barındıran tüm olaylar; seçimlerimiz ve yazgılarımızdan oluşan sonuçlardır. Maalesef yaşam sadece mutluluk ve kahkaha ile süren bir yolculuk değildir. Her yaşanılandan bir pay çıkarmak ve kendimizi daha iyiye götürmek için karşılaşıyoruz bunlarla. Acısı ve tatlısıyla hayat bir öğrencilik sürecidir. Tadını çıkarmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif biraz zevk almak içinhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif insanoğluna verilen en özel duyguyu kaybetmeyin. Aşka inanın!