PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Mobil Dünya Kongresi 2009"dan haberler...


Hasret
02-19-2009, 15:39
İspanya'nın Barcelona kentinde GSMA tarafından düzenlenen "Mobil Dünya Kongresi" kapsamında "Global Mobil Ödülleri" yarışması gerçekleştirildi.

Turkcell, Dünya GSM Operatörleri Birliği (GSMA) tarafından "Mobil Dünya Kongresi" kapsamındaki "Global Mobil Ödülleri" yarışmasında "En İyi Mobil Reklam Servisi" ödülünü kazandı.
Turkcell, "En İyi Mobil Servis" kategorisinde rakipleri Microsoft, Vodafone İspanya, Telstra ve Cellctiy'i geride bırakarak, ödülün sahibi oldu.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, ödülü almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Turkcell olarak Tonla Kazan'la dünyada bir ilke imza atıp, reklamcılığa yeni bir kavram kazandırmıştık. Bu durum, GSMA tarafından da ödüllendirilmiş oldu" dedi.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar, "Tonla Kazan" uygulamasının müşteri ve reklam veren odağında dikkatli bir seçim yapmaya çalıştığını belirterek, 2008'de 50 markanın 72 kampanyasını uygulama üzerinden sunduklarını bildirdi.
Turkcell, 2007 yılında 'En iyi Televizyon ve Radyo Reklam Yayını' kategorisinde 'Turkcell-im geldi, sıkıntı gitti" reklamıyla, 2005 yılında "En İyi Faturalama veya Müşteri Hizmetleri Çözümü" kategorisinde Turkcell KampusCell ile, 2003'te "Mobil İletişimin Acil Durumda En İyi Kullanımı" dalında İran'da meydana gelen depremden sonra Ericsson ile birlikte kurduğu "Acil İletişim Sistemi" ile ödül almıştı.
"Tonla Kazan"
"Tonla Kazan" mobil reklam platformunda Turkcell müşterileri, sistem sayesinde kendilerini arayanlara, seçtikleri reklamları dinletiyor ve dinlettikçe kontör ya da dakika kazanıyor.
Tonla Kazan'a web, WAP ve SMS yoluyla üye olunabiliyor. Üyeler, "Tonla Kazan" platformundaki farklı reklam müziklerinden beğendiklerini, kendilerine "Çalarken Dinlet" içeriği olarak seçip çevrelerine dinletecekleri reklamı belirliyor. Tonla Kazan, Turkcell'e fikir ve yenilikçi ürünler sağlayan iş ortağı "4play Digital Workshop" firmasıyla beraber geliştirildi.
Vodafone'a ödül
Vodafone Grup, Mobil Dünya Kongresinde düzenlenen yarışmada "En İyi Mobil Kurumsal Ürün/Servis" ödülünü aldı.
İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen "Mobil Dünya Kongresi 2009" kapsamında "Global Mobil Ödülleri Yarışması" düzenlendi.
Vodafone, toplam 19 dalda ödüllerin dağıtıldığı yarışmada, "En İyi Mobil Kurumsal Ürün/Servis" kategorisinde ödül kazandı.