PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cepte bu yılın modası ‘yeşil’!


Hasret
02-19-2009, 15:38
Telefon üreticileri ‘tasarruflu ve çevreye duyarlı’ ürün geliştirme konusunda ciddi yarışta. Dünya GSM Kogresi’nde stantları kullanılmış çelik, pet şişe ve lastikle geliştirilen modeller süslüyor.
Dünyanın önde gelen cep telefonu operatörleri ve üreticilerinin kıyasıya rekabetine sahne olan GSM Kongresi 2009’a, global ısınma ve global krizle birlikte ön plana çıkan tasarruflu ve çevreye duyarlı telefonlar damgasını vurdu.

Nokia, Motorola, Sony Ericsson, Samsung, LG gibi üreticilerin yanı sıra Çinli ZTE de bu alanda geliştirdiği ürünlerle ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Telefonların üretiminde otomobil lastiği, kullanılmış çelik, organik materyaller veya kâğıt gibi geri dönüşümlü malzemelerin kullanılması dikkat çekiyor.
Telefon şarj olduğunda ‘bip’ sesiyle uyarı veren cihaz üretimine ağırlık veren Nokia, ışık algılayıcı sistem ve diğer özellikler sayesinde az enerji kullanımının önünü açıyor.
Eskisini geri dönüştür!

ABD’li üretici Motorola’nın W233 modeli, kullanılmış plastik su şişelerinden elde edilen plastik malzemeyle üretilmiş. Avrupa pazarında 2 yıllık operatör kontratıyla birlikte 9.99 euro’ya satılacak olan telefon, düşük seviyede enerji tüketiyor. Bu cihazı satın alanlar eski telefonlarını posta ücreti ödemeksizin Motorola’ya gönderip, cihazın geri dönüşüm işlemine girmesini sağlayabiliyor.
Samsung’un fuarda sergilediği Blue Earth modeli de geri dönüştürülmüş su şişelerinden üretildi. Cihaz ayrıca, güneş enerjisi için üzerinde panel bulunduruyor. Dokunmatik ekranlı üründe bulunan özel bir program, araba kullanmak yerine yürüme tercih edildiğinde atılan adımlardan yola çıkarak ‘yürüyünce kaç ağaç kurtarıldığını’ gösteriyor.

Sony Ericsson’un konsept modeli olan ‘GreenHeart’ın üretiminde geri dönüşümlü malzemeler kullanılmış.
Mısır koçanı cepte!

G. Koreli LG’nin KP108E modelinin üretiminde ise mısır koçanı kullanılıyor. Ayrıca kullanılmış araç lastikleri de üretimde rol alıyor. Yeni model cihaz, güneş enerjisiyle de çalışabiliyor. LG’nin KC910 modeli de yakında pazara sunulacak ve çevreci özelliklere sahip olacak.

Çinli ZTE’nin bugün tanıtacağını açıkladığı çevreci telefon modeli ise, şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre güneş enerjisi kullanacak ve oldukça düşük fiyatla tüketicilere ulaştırılacak.

morciii
02-19-2009, 19:46
yinede teknoloji ve çevre duyarlılığını bir arada düşünemiyorum

etkilerini en aza indirmeye çalışmak güzel tabi