PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya Mesire Yerleri


Fırtına_
02-19-2009, 13:30
Meram

http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/02/05/00115301.jpgKonya Meram ilçesindeki mesire alanından Evliya Çelebi 1648 yılında söz etmiştir: “Peçevi şehrinin Baruthane mesiresi, Kırım’ın Sudak Bağı, İstanbul’un 175'ten fazla bahçe ve yanında gülistanları, Tebriz'in Sehcihan Bağı, bu Konya’nın Meram Mesiresinin yanında bir Çemenzâr bile değildir.”

İl merkezine 8 km. uzaklıkta olan Meram’da Selçuklu döneminden kalma eserler bulunmaktadır. Meram’da Akyokuş Orman İçi Dinlenme Yeri ve Kızılören Orman İçi Dinlenme Yeri bulunmakta olup, yöre halkının piknik ve mesire yerlerindendir.


Alâeddin Tepesi Dinlenme Yeri (Karatay)

Konya’nın merkezinde bir höyük olan Alâeddin Tepesi tarihi eserlerinin yanı sıra kent halkının dinlenme ve mesire yeridir. Aynı zamanda burada çeşitli tesisler bulunmaktadır.


Çayırbağı (Merkez)

Konya il merkezine 20 km. uzaklıkta bulunan Çayırbağ Mesire Yeri, Çayırbağ Suyu çevresindedir. Bu mesire yeri Konya Valisi Avlunyalı Ferit Paşa tarafından h.1317 (1909) yılında şehre su getirilmek üzere tesisler yapılmıştır. O zaman burada bir turistik tesis kurulmamış, doğal güzelliği korunmuştur. Günümüzde mesire yeri olarak kullanılmaktadır.


Hatip Suyu Mesire Yeri (Merkez)

Konya il merkezine 17 km. uzaklıkta bulunan Hatip Suyu Mesiresi, çevresindeki bağ ve bahçelerle birlikte mesire yeri konumundadır. Günümüzde Konya halkı tarafından dinlenme ve piknik yeri olarak kullanılmaktadır.


Hıdırlık (Akşehir)

Konya Akşehir ilçesine 135 km. uzaklıkta bulunan Hıdırlık Mesire Yeri akarsuyu ve çevresindeki çamlığı ile yöre halkının dinlenme ve piknik alanı olarak kullandığı yerlerden biridir. Ayrıca burada Belediyenin Dağ oteli vardır.


Üzümlü Mesire Yeri (Beyşehir)

Konya Beyşehir ilçesinde, ilçe merkezine 115 km. uzaklıkta Üzümlü mesire yeri bulunmaktadır. Burası çam ormanları ile tanınmıştır.


Beyşehir Gölü ve Çevresi Mesire Yerleri (Beyşehir)

Konya Beyşehir ilçesinde bulunan mesire yerleri göl çevresinde bulunmaktadır. Buradaki tarihi eserler yörenin önemini daha da arttırmıştır. Beyşehir Gölü çevresinde doğal floranın bulunuşu yöre halkının buraya rağbet etmesine neden olmuştur.


İvriz Mesire Yeri (Ereğli)

Konya Ereğli ilçesi, Aydınkent (İvriz) Köyü’nde bulunan İvriz Kaya Anıtı’nın çevresi ve buradan kaynayan İvriz Suyu’nun çevresi önemli bir mesire yeridir. Bu mesire yerinde çeşitli turistik tesisler ve alabalık çiftliği bulunmaktadır.


Kocakoru Ormanı Tabiat Parkı (Seydişehir)

Konya Seydişehir ilçesinde, Taraşçı Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bölge Torosların kuzeye bakan eteklerinde bulunmakta olup, vejetasyon yapısına sahiptir. Ormanlık alanda Anadolu karaçamı, Toros göknarı ile meşe ve ardıç türleri bulunmaktadır. Ancak bu ormanlık alan yerel nüfusun baskısı nedeniyle de çeşitliliğini yitirmiştir.


Pınarbaşı (Seydişehir)

Konya Seydişehir ilçesinin güneyinde, dağların eteklerinde Pınarbaşı Suyu kaynamaktadır. Bu suyun çevresinde bulunan park 2001 yılında kamulaştırılarak belediye tarafından genişletilmiştir. Çevresinde halkın faydalandığı çeşitli tesisler bulunmaktadır.


Kuğulu Mesire Yeri (Seydişehir)

http://www.kenthaber.com/Resimler/2006/02/05/00115300.jpgKonya Seydişehir ilçesine 2 km. uzaklıkta Küpe Dağı’nın eteklerinden kaynayan Kuğulu Kaynak suyunun çevresinde büyük bir gölet ve çeşitli akarsular bulunmaktadır. Belediye tarafından düzenlenen bu yerin bir bölümü piknik ve mesire yeri haline getirilmiştir. Ayrıca burada Orman Bakanlığı’na bağlı bir de fidanlık bulunmaktadır.


Karabulak Çayı (Seydişehir)

Konya Seydişehir ilçesinin kuzeyinde, Karabulak Köyü’ndeki kanalın kenarı ve ağaçlık alan piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenmiştir.