PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursaspor TV geliyor


Melancholy
02-16-2009, 17:31
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/66765.jpg

Süper Lig takımlarından Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ardından Bursaspor Kulubü de televizyon kurdu.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, bugün Bursaspor adına bir ilke daha imza attıklarını söyledi.
''Bursaspor TV'' projesinin uygulamaya koyulduğunu anlatan yazıcı, ''İstanbul kulüplerinde sadece 3 kulüpte olan kulüp televizyonlarının arkasından 4. olarak, ki biz 4. büyük olmaya namzet olduğumuz için, Bursaspor TV'yi hayata geçiriyoruz'' dedi.
Yazıcı, Bursaspor TV'nin internetten yayın yaparak faaliyete geçeceğini, daha sonra uydu aracılığıyla tüm dünyaya açılacak bir kanal olacağını belirterek, şöyle konuştu:
''Ümit ediyorum ki, herhalde özellikle Bursaspor sevdalısı olan herkesin çok hoşuna gideceği bir kanal olacak. Kulüple ilgili doğru haberleri, bazı aktiviteleri direkt olarak Bursaspor taraftarlarına, Bursaspor severlere ulaştıracağız. Böyle bir ilki gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz. Bursaspor TV, önümüzdeki aydan itibaren yayın hayatına başlayacak. Hayırlı olsun.''

Bursaspor Kulübü eski yöneticilerinden, projenin kurucusu İnteraktif Medya A.Ş'nin sahibi Murat Yanıklar da projenin teknik detayları hakkında bilgi verdi.
Yanıklar, Bursaspor TV'nin, yenilikçiliği barındıran bir proje olduğunu dile getirerek, ''Bu proje, normal bir televizyon projesinin de biraz daha dışında. Bu sene özellikle medya dünyasında dijital platformların yanı sıra şimdi de IP tabanlı platformlar yayına geçecek'' dedi.

IP üzerinden yayın yapacak birçok kanal olduğuna değinen Yanıklar, şunları söyledi:
''İnternet TV dediğimiz aslında IP platformu üzerinde çalışacak bir yapı. İnternetten, cep telefonlarından mobil olabilecek her yerden izlenebilecek tarzda bir kurgu hazırlandı. Bu sene evlerimizdeki televizyonlardan internete bağlanıp, aynı uydudan izlenebilen platformlar gibi internet üzerinden televizyon yayınlarını izleyebilir hale geleceğiz. Bursaspor TV'nin temel altyapı yatırımı da bu. Çünkü televizyon dünyacılığında da medya dünyacılığında da özellikle bu tarafa doğru gitmekte. Uydu ise hali hazırdaki potansiyelini de elde tutmak için gereklilik olan bir yatırım. Bunla ilgili sadece lisans üzerinde çalışmamız kaldı. Onunla ilgili olan çalışma sonlanmak üzere.''
Bursaspor TV Genel Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Gerçeksi de 2 yıldır üzerinde çalıştıkları Bursaspor TV projesinin sonuna geldiklerini bildirdi.

Bursaspor TV'de çalışacak ekibin hazır olduğunu vurgulayan Gerçeksi, şunları kaydetti:

''Biz, internet tabanlı, geleceğe yönelik, Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir şeyi başlatıyoruz. Bugün Türkiye'de 3 kulübün televizyonu var. Biz, 4. televizyon oluyoruz ama konsept açısından Türkiye'de bir ilki yapıyoruz. Avrupa'daki yapıları inceledik. Sürekli onları takip ettik. Özellikle İngiltere'deki Manchester United, Arsenal kulüplerini örnek aldık.''

AA