PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Muhabbet Kuşları


*fanii*
12-28-2007, 12:27
Muhabbet Kuşları

Çoğu zaman en az insanlarla kurduğumuz dostluk kadar, hayvanlarla kurduğumuz güçlü bağ da bizi hayata bağlayan sebeplerden biri oluverir. Kediler, köpekler, balıklar, kuşlar ve kuşlar deyince de en önemlisi muhabbet kuşları… Sınırlı sayıda da olsa kelime hafızasına ve konuşma yeteneğine sahip bu sevimli ve kanatlı dostlarımız, türlü sevecenliklerle günümüzün sıcak saatlerini oluştururlar.
Meraklılarıyla bu kuşlarla ilgili bazı detayları paylaşalım ...


Dikkat edilecekler
Evde beslenecek kuş için yemliği ve suluğu bulunan bir kafes hazırlanmalıdır. Kuşun tüyleri düzgün ve parlak olmalıdır. Bütün tüyleri tamam ve uçabiliyor olmalıdır. Gözleri parlak olup göz kenarlarında akıntı olmamalıdır. Nefes alışı muntazam olmalı ve burnunda herhangi bir akıntı olmamalıdır. Dışkı bölümündeki tüyleri temiz olmalıdır. Ayak parmakları ve tırnakları tam olmalıdır.

Muhabbet kuşları, kafeslerde yalnız veya çift olarak ya da grup halinde beslenebilir. Yalnız tutulan kuşlar, bakıcılarına çok bağlanırlar ve dolayısıyla devamlı ilgi isterler. İlgi gösterildiği takdirde de bakıcıları ile kısa sürede yakın ilişki kurarlar. Eğer ilgi gösterilmeyecekse, kuş kafeste yalnız tutulmamalıdır.

Dişi – Erkek ayırımı Yavru erkeklerin gaga üzerindeki tüysüz bölüm, dişi kuşlara göre daha büyük ve koyudur. Bu bölüm, 3 – 5 aylık olduklarında mavi bir renk alır. Dişilerin burun delikleri çevresinde beyaz bir halka vardır ve bu halka, dişi kuş 3 – 5 aylık olduğunda kahverengiye dönüşür.


Yemleme Programı Her gün, taneli yemlerle birlikte ayçekirdeği, yeşil yemler(yıkanmış olmalı), meyve ve taze su verilmelidir. Haftada bir taze ağaç dalları, minerallerle (kaynatılmış tavuk yumurtası kabuğu veya kalamar kemiği) beslenme desteklenmelidir. Arada bir kuru ekmek, peksimet, pişmiş patates, yassı makarna, yağsız pişmiş et, pişmiş yumurta sarısı, yoğurt, ılık meyve çayı ve meyve suyu da faydalı olacaktır.

Tüy değiştirme zamanlarında ve herhangi bir hastalık söz konusu olduğunda, multivitamin ile birlikte B vitamini takviyesi uygulanmalıdır.

Asla bonbon şekeri, sucuk, yağlı peynir, kızartma et ve alkollü içecekler verilmemelidir.

elas
12-28-2007, 12:28
teşekkürler bu açıdanda güzel ( muhabbet kuşları ).................