PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşitme Engelli Futsal Şampiyonası başladı!


Hasret
02-14-2009, 19:36
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen İşitme Engelli Bayanlar Futsal Şampiyonası başladı.

Burdur'da Hüsnü Bayar Spor Salonu'nda start alan ve tek devreli lig usulüne göre oynanan B Grubu müsabakalarında gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, 22-23 Şubat tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazanacak.

B Grubu'nda İzmir İşitme Engelliler, Muğla İşitme Engelliler, İzmir Karşıyaka İşitme Engelliler ve Bursa Yıldırım İşitme Engelliler takımları mücadele ediyor. Turnuva ile ilgili bilgi veren İşitme Engelliler Futsal Milli Takım Antrenörü Mustafa Aydın, "Belirli zamanlarda İşitme Engelliler Futsal Turnuvası düzenliyoruz. Şu anda Aksaray ve Burdur'da olmak üzere 2 grupta müsabakalar yapılıyor. Burdur'daki müsabakalara 4 takım katılıyor. Grubunda ilk iki sırayı alacak takım 22-23 Şubat tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazanacak" ifadelerini kullandı.

Futsalın fazla bilinen bir spor dalı gibi görünmese de Avrupa'da çok gelişmiş, çok yaygın, seyirci kitlesinin de çok fazla olduğunu söyleyen Aydın, "Biz de bu spor dalını 4-5 yıldır sürdürüyoruz. Bayanlarda biz bir miladız, Dünya Şampiyonası'na gidildi. Bu spor dalını geliştirmeye, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz ve Futbol Federasyonu'nun da destekleriyle bunu başaracağız" dedi.

Erkeklerde Futsal Ligi'nin yıl sonuna kadar kurulacağını ifade eden Aydın, "Bu yıl ligleri kurmaya çalışıyoruz; bayanlarda fazla faaliyet yok, ama futsal erkekler ligi yıl sonuna doğru mutlaka kurulacak. Futsal aslında çok yaygın bir spor, dünyada 45 yıldır oynanıyor, yeni bir spor değil, Futbol Federasyonu'nun desteğiyla futsalı Türkiye'de yaygın hale getirip, futsal ligini kuracağız" dedi.