PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgileri çalınan öğretmenler 'kayıp' ilanı verecek


kelebek35
02-14-2009, 12:45
Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS kapsamında uygulamaya koyduğu İLSİS'deki tüm verilerin çalınmasına tepki gösteren öğretmenler, gazetelere 'kayıp' ilanı verecek.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS kapsamında uygulamaya koyduğu ve eğitim alanındaki birçok hizmetin sanal ortama taşınmasını sağlayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi(İLSİS) 'ndeki tüm verilerin çalınmasına tepki gösteren öğretmenler, gazetelere 'kayıp' ilanı verecek.

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 687 bin öğretmenin T.C. kimlik numaraları, isimleri, çalıştıkları okullar gibi sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yer alması gereken bilgilerin çalındığını belirterek, 'Her türlü kimlik ve özlük bilgilerim, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) muhafaza edememesinden dolayı çalınmak suretiyle kaybolmuştur, Hükümsüzdür' şeklinde gazetelere 'Kayıp' ilanı vereceklerini kaydetti.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında MEB'in öğretmenlerin özel bilgilerini muafaza edemediğini öne süren Türkoğlu, öğretmenleri 'kayıp' ilanı vermeye çağırdı. Verecekleri ilanlarla hukuki sorumluluktan kurtulacaklarını anlatan Türkoğlu, "Medya organlarında kayıp kimliklerin başa ne dertler açtığını sık sık görüyoruz. Bizler de zor duruma düşmemek için 'kayıp ilanı' vereceğiz. 687 öğretmenimizin okul ile T.C. kimlik numaralarının da yer aldığı bilgilerin, çalınarak ünlü paylaşım sitesi rapidshare'e yüklendiği ortaya çıktı. Art niyetli insanların bu bilgiler üzerinden öğretmenlerimizi ekonomik ve sosyal zarara sokmasının ötesinde adres bilgilerinin de deşifre olmasıyla pek çok özel sorunundan dolayı adresi gizleyen meslektaşlarımızın başına gelebilecek olumsuzluğun bedelini kim ödeyecek, merak ediyoruz. Gelişmiş, demokratik, çağdaş ülkelerde böyle bir skandalın basit bir soruşturmayla geçiştirilmesi kabul edilemez" diye konuştu.
Basın toplantısının ardından sendika üyesi öğretmenler kimlik belgeleriyle gazetecilere poz verdi.

(CİHAN)