PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Velibah (Çerkes Böreği)


Hasret
02-14-2009, 00:00
http://bp3.blogger.com/_AhIg6UqVoIY/RxseAbuhzOI/AAAAAAAAANE/e_8U6GHpzgk/s400/velibah.JPG
MALZEMELER
hamur ıcın
Yarm paket yas maya
2 su bardagi ilik su
1-tatli kasigi tuz
Alabildigine un
ıcı ıcın
Bır kılo patates
250 gr bayaz peynır
1 su bardagı sut,karabıber,tuz
velıbahları yaglamak ıcın tereyagı[mıktar ıstege baglı]

Hamur yogurma kabinda suyla mayayi eritelim.unu eleyerek
yavas yavas ilave edelim.tuzunuda katarak cok yumusak bir
hamur yapalim.ustunu kapatarak dinlendirelim.hamur iki katina
cikincaya kadar.sonra hamurdan mandalina buyuklugunde bezeler
yapalim.uzerini nemli bir bezle ortelim.
Haslanmis patateslerin kabuklarini soyduktan sonra sogumadan
pure haline getirelim.peyniri rendeliyelim tuzunu,karabiberinide ilave
edip yoguralim.bir su bardagi ilik sutu patateslere ekleyelim.
yine yoguralim patatesler kendini toparlayinca,yaptigimiz hamur
bezeleri buyuklugunde toplar yapalim.(patateslerlerde putur olmayacak)
acarken hamurdan disariya cikabilirler.buda iyi bir sonuc olmaz tabii
ayni zamandada buyukce bir teflon tavayi atese oturtalim tava isinin
caya kadar biz velibahin yapimina gecelim.once tezgaha biraz un
serpelim hamur bezesini elimizle acalim ortasina patates topunu
koyalim. kenarlarindan toparlayarak hamuru ustte birlestirelim
agzini kapatiktan sonra,tezgaha biraz un serperek kapatigimiz
yeri alta getirelim ve elimizle ortadan basliyarak kenarlara dogru acalim
hamurun her tarafi esit kalinlikta olmasi lazim.
iki elimizle yavasca alip teflon tavaya yerlestirelim(tavanin cok iyi isinmasi
lazim)ates ne cok fazla harli nede kisik olacak.
hamur yavas yavas kabarmaya baslayinca yani bir yuzu pisince oteki
tarafini cevirelim.iki yuzude pisince,teryagiyla yaglanmis tepsiye alalim
hamurlari teker teker ayni sekilde pisirdikten sonra uzerlerini yaglayalim
ustuste dizelim.sonra bicakla ucgen dilimler halinde keselim