PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Briyoş


Hasret
02-13-2009, 23:58
Malzeme :
1 kilo un
50 gr. bira mayası
-Yarım kilo süt
3 yumurta *
200 gr. Sana
100 gr. pudra şekeri
Biraz tuz.

http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/briyos.jpg (http://www.yemektarifleri.info/wp-content/uploads/2008/11/briyos.jpg)
Yapılışı :
Unu hamur açacağınız yere eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Oraya maya ile sütü koyun. Maya eriyinceye kadar karıştırın. Unu da karıştırarak hamuru tutun Sonra yumu*şatılmış. Sana ile şekeri de katın, iyice yoğurun. Altına bi*raz un serpin. Üstüne bir bez örtüp iki misli kabarıncaya kddar dinlendirin. Sonra bundan yumurta büyüklüğünde par*çalar koparın. Avuç arasında yuvarlayın. Baş kısmını elle sıkarak ceviz şeklinde yükseltip şekillendirin. Yağlanma küçük kalıplara koyun. Hamuru iyice kabarması için bir sü*re bekletin. Kabardıktan sonra üstüne yumurta sürüp orta hararetli fırında pişirin. Çay veya tereyağı ve reçelle servis yapın.