PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım yapan makyaj malzemeleri


Hasret
02-13-2009, 22:50
Besleyici formülleriyle yeni makyaj malzemeleri adeta günlük bakımın bir parçası haline geldiler. Artık fondöteninizle cildinize nem kazandırabilir, rujunuzla dudaklarınızı daha pürüzsüz hale getirebilirsiniz...

Mutlaka anneniz ya da bir başka büyüğünüz sizi aşırı makyajın zararları konusunda uyarmıştır; "sakın yüzüne kalıp gibi pudra ya da fondöten sürme, cildin havasız kalır!". Aslında pek de haksız sayılmazlardı, gerçekten de cildin hava almasını engelleyen, gözenekleri tıkayan makyaj malzemeleri çeşitli sorunlara yol açabiliyordu. Ancak bu durum şimdi büyük ölçüde değişti. Hemen hemen bütün markalar, makyaj ürünlerinin formüllerine bakım yapan maddeler koyuyor ve bunların cilde zarar vermek bir yana, yarar verir hale gelmesini sağlıyorlar. Eğer, siz de bakım yapan makyaj malzemelerinden faydalanmak ve hangi ürün ne sağlıyor öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin...
Ten
Pürüzsüz, ışıl ışıl bir ten, genç ve güzel bir yüzün en önemli unsuru. Ayrıca tenin renginin de iyi görünmesi için büyük önemi var. Tüm sıraladıklarımızı gerçekleştirmenin en akıllıca yolu ise cildimize uygun bir pudra ya da fondöten seçmekten geçiyor. Bakım yapan fondötenler arasında cilde nem verenler, anti-aging bakımı yapanlar ve cildi güneş ışınlarına ve zararlı çevre koşullarına karşı koruyanlar bulunuyor. Siz de ihtiyacınıza uygun bir ürün seçtikten sonra onu şu şekilde uygulayabilirsiniz:
1. Avcunuza bir miktar fondöten alın ve parmak uçlarınızla bunu tüm cildinize yayın. Ardından hafif nemli bir sünger yardımıyla ürünü tüm cildinize yedirin.
2. Burun kenarları, kaş ve saç çevresi çene altı çizgisi gibi bölgelerde fazla fondöten ve iz kalmamasına dikkat edin.
3. Ten makyajınızı tamamlamak için cildinize uygun renklerde bir allık seçin ve bunu büyük bir pudrayla yanaklarınıza, burnunuzun üzerine ve alnınıza sürün.
Gözler
Eskiden fazla makyaj yapmanın özellikle de fazla maskara sürmenin kirpikleri döktüğü söylenirdi. Oysa şimdi ki maskaraların çoğu formüllerinde E vitamini gibi besleyici maddeler içeriyor ve kirpikleri besleyerek, güçlendiriyorlar. Ayrıca, göz makyajını temizlemede kullanılan ürünler de yine besleyici, nemlendirici maddeler içererek hassas göz çevresini korumamıza yardımcı oluyorlar. Göz makyajınızı yaparken aşağıdaki önerilemizi dikkate alabilirsiniz.
1. Yorgun görünüyorsanız gözlerinize çok fazla makyaj yapmayın. Bunun yerine gözlerinize aydınlık ve canlı bir görünüm vermeye odaklanın.
2. Gözaltlarını çok doğal, yumuşak, cilde nem veren bir kapatıcıyla kapatın.
3. Gözlere aydınlık bir görünüm vermek için göz kapaklarınıza açık renk bir gölge sürün. Bunun için sedefli beyaz, krem ve altın rengini tercih edebilirsiniz.
4. Son olarak kirpiklerinize siyah maskara sürün. Yapışan kirpikleri ayırdıktan ve oluşan küçük topakları aldıktan sonra bir kat daha maskara sürün.
Dudaklar
Artık dudaklarınızın hem güzelliğini hem de sağlığını korumak son derece kolay. Dudak cildini besleyen rujlar, dudak tenini zararlı dış etkilerden korurken onlara renk de veriyor. Dudak makyajı aynı zamanda yüze sağlıklı ve canlı bir görünüm vermenin de en etkili yolu; özellikle de doğal renklerden faydalanmanızı tavsiye ediyoruz!

Dudak makyajınızı yaparken önce koruyucu özellikte rujunuzu sürebilir, ardından yüzünüze hoş bir ışıltı vermesi için parlatıcı sürerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Dudak kalemlerinin, dudaklara çok fazla vurgu yaptığı için özellikle gece makyajında tercih edilmesi gerektiğini de hatırlatalım.

morciii
02-14-2009, 16:24
ne kadar da olsa makyaj nihayetinde yoruyor yüzü ve yıpratıyor...