PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe'de ayrılık sinyali


Melancholy
02-13-2009, 20:27
MOSTUROĞLU: ARAMIZDAN AYRILACAK FUTBOLCULAR OLACAK
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/3/7/8/3/137837.jpg


Fenerbahçe'de ayrılık sinyali
Fenerbahçe'de Asbaşkanlar Koç ile Mosturoğlu Faruk Ilgaz Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya gelerek, gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı.

Toplantıda ilk sözü alan Ali Koç, "Bu toplantıyı kamuoyunu aydınlatmak amacıyla düzenledik. En son olarak 27 Ekim'de bir araya geldik. Bu geçen süre zarfında 17 maç 11 lig 6 kupa maçı oynadı. 11 galibiyet aldı. Tarihimizin en kötü başlangıcını yapmamıza rağmen lik yarı sonunda liderle aramızda iki puan kalmıştı. Son 3 lig maçında kaybedilen puanlar sebebiyle 7 puan geride kaldı. Kupada ise iyi durumdayız. Taraftarlarımız şampiyonluk şansımızın gittiğine dair bir umutsuzluğa kapılsalar da şunu unutmasınlar. Kaybedilmiş hiçbir şey yok. Takımımıza güvenmeliyiz. Bir takımın her maçı kazandığı ve her sene şampiyon olması düşünülemez. Hesaplarımız ve çalışmalarımız şampiyonluk üzerine olmalı her zaman" dedi.

ARAMIZDAN AYRILACAK FUTBOLCULAR OLACAK

Şekip Mosturoğlu, Alex ve Roberto Carlos'un sözleşmelerinin uzatılmasının, teknik direktör Aragones'in isteğiyle gerçekleştiğini söyledi.

''Hiçbir yönetici kendi kendine, futbolcuyla sözleşme uzatmaz'' diyen Mosturoğlu, şunları kaydetti:

''Aragones istediği için bu futbolcularla sözleşme uzatıldı. İlerleyen günlerde, birkaç gün içinde aramızdan ayrılacak futbolcular olacak. Bir tane de olabilir, birden fazla da olabilir. Bu da hocanın raporu doğrultusunda oldu. Türkiye'de transfer dönemi bitti, ama kadro dışı olur. Başka yerlerde de transfer dönemi devam ediyor.''

Şekip Mosturoğlu, transfer edilirken Josico'nun sakatlığını bildiklerini ifade ederek, ''Sözleşme yaparken bu sakatlığıyla ilgili bir madde koyulmuştur. Bu madde şu an uygulanmaktadır. Josico'nun, Porto ve Gaziantepspor maçları sonrası yaşadığı iki sakatlık, eski sakatlıklarıyla alakalı değil. Josico'nun anlaşmasını yapmak üzere Türkiye'ye gelen avukat da Aragones'in avukatıdır'' dedi.

Josico'nun sözleşmesindeki maddede, eski sakatlığıyla ilgili bir sorun olursa, Fenerbahçe'nin fesih hakkı bulunduğu, uzun sakatlık dönemlerinde de ücretinden düşüldüğü öğrenildi.


-''HAKEMLER ÇOK GERİDE KALDI''-

Ali Koç ayrıca hakemler ve tribünlerdeki olaylarada açıklık getirdi. Koç, ''Hakemlerin Türkiye'de ulaştığı noktaya baktığımızda geride kaldıklarına şahit oluyoruz. Günümüz futboluna gelebilmesi için beklemedeyiz. Diğer bir konu ise kendilerini taraftar olarak adlandıran ama camiamıza zarar verecek ve şampiyonluğumuzu istemeyen zihiniyet ile de mücadele etmekteyiz. Büyüklüğü milyonlarla ifade edilen camiamızda bu insanlar çok küçük bir grup oluşturmaktadır.. Bu yanlışa düşen ve bu emellere alet olanlar yanlıştan dönmeliler.Teknik kadro ve yönetimi beğenmiyor olabilirsiniz ama bu size Fenerbahçe'yi protesto hakkı vermez. Başta Aziz Yıldırım olmak üzere üzerimize düşen görevi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

-''MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR''-

Asbaşkan Ali Koç Mayıs ayında yapılacak kongrede aday olmayı düşünen başkan adaylarınada seslenerek, Bizden daha iyi aday olan varsa gelsin aday olsun.. Rekabet ve hizmet yarışından Fenerbahçe Kulübü karlı çıkacaktır. Umarız hayırlısı olur. Onlardan plan ve stratejilerini ön plana çıkarmalarını istiyoruz.. Çirkin saldırı ve iftiralarla bir yere varılamaycağının hatırlatmak isteriz. Dünya Palerra Ligi'nde olmak 10 sene önce sadece bir rüyaydı. Artan saygınlığımızın bir diğer yönü kazandığımız davalardır. Appiah davasını kazandık. Öncesinde Ortega davasını da kazandık. Kulübümüz lehine kazanılan ender davalar bunlar. Meyve veren ağaç taşlanır. Biz her alanda bizi ileri götürecek işler yapmak amacındayız" ifadesini kullandı.

-''ŞAMPİYON OLMAMAK DÜNYANIN SONU DEĞİL''-

Koç ayrıca bir basın mensubunun, 'Aragones'i göndermek kolay değil. Prestij önemli. Tazminat önemli. Ama yenilgide taraftar Aragones'i istifaya çağıracak. Taraftarlara ne diyeceksiniz?' şeklindeki soruya, "Taraftarımız sakin olmalı. Son yıllardaki başarılarımız ve kaçırdıklarımız ortada. Gelinen noktada takımın kötü gidişatı ve olumsuz sonuçlar alınmasına rağmen birşeyleri kaçırmadık. İyi kötü üst seviye beklentileri olan bir taraftarımız var. Bu noktada kalmak tabiki zor olacak. Artı ve eksileri, hataları ve sevabıyla muhasebelerini ona göre yapmaları gerekli. Bizi geriye götürecek hiç bir harekette bulunmasınlar. Başarı için kenetlenme şart. Kısa vadeli değerlendirmeden uzak duralım. Şampiyon olmamak dünyanın sonu değil. Hedefimiz Dünya kulübü olmak. Ekonomik gücü tesisi ve başarılarıyla istediğimiz noktaya gitmeye devam ediyor. Hedefte sapma yok" şeklinde cevap verdi.

-''GÜİZA SENEYE DAHA İYİ OLACAK''-

Güiza ne yapsa eleştiriyor?' şeklindeki soruya Koç, "Sonuçta başarıları ortada. Deivid'den sonra kısa vadeli yargılamama dersini aldım. Deivid'in 1. ve 2. senesi arasında ne kadar fark olduğu ortada. Güiza'nın futbolculuğu tartışılmaz. Son haftalarda en çok Gökhan ve Güiza alkış aldı. Taraftarın da sabrı taşmış olabilir. Güiza'yı motive etmeye çalışıyoruz. Güiza bu sene sorun yaşadı diye önümüzdeki sene göndereceğimizi düşünmeyin. Güiza hayatı boyunca burada kalmayacak tabi. Maçlar ekip işiyle kazanılır. En kısa zaman Güiza'nın eski günlerine dönmesini arzuluyoruz." şeklinde cevap verdi.

-MOSTUROĞLU:''KURUMLAR YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR''-

Öte yandan toplantıya katılan Asbşkan Şekip Mosturoğlu'da sorulara yanıt verdi. Mosturoğlu ilk olarak, Fenerbahçe dışındaki bazı kulüplerin Federasyonu ve kurumlarını yıpratmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Bizim duruşumuz radikal olaylar olmadığı müddetçe tavrımızı değiştirmeyiz. Kulüpler Başkanı Aziz Yıldırım, istikrar adı altında çalışmalarda bulunuyor. Zaman zaman aleyhimize ve lehimize hatalar oluyor. Biz baştaki duruşumuz sebebiyle problemin çözümü ile uğraşıyoruz. Bakıyoruz da rakiplerimiz kurumları yıpratarak sonuç almaya çalışıyor ama istikrar bu şekilde sağlanamaz. O kötü tezahürat grubunun 3-0 kazandığımız maçtaki kötü tezahürattan dolayı ceza almışız. Bir de diğer takımların ırkçı tezahürata rağmen verilen cezalara bakın. Biz çifte standarda karşıyız" şeklinde yanıt verdi.

-''SORUNLARI HALLETMEYE ÇALIŞIYORUZ''-

Mosturoğlu, 'Sözleşmeleri biten oyuncular gözden mi çıkarıldı?' şeklindeki soruya ise Mosturoğlu, "Deivid, Lugano, Selçuk ve Volkan henüz net değil. Lugano'nun menajerini bekliyoruz. Lugano'da maddi sorun yok. Kariyer sorunlarını çözmeye çalışıyoruz ama dördüyle sözleşme imzalanacak" dedi.

Başarısız sonuçlardan sonra 'Yönetim Samandıra'ya müdahale ediyor mu?' şeklindeki bir soruya Mosturoğlu, "3.5 aydır aynı şeyleri konuşuyoruz. Yanlışlıkları tespit ediyoruz. Düzetlemeye çalışıyoruz. İnşallah giderilecek. Yeni bir hoca yeni bir sistem. Takımdaşlık ruhunu geliştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Başarılı da oldu. Biz neticede belli dönemlerde kriz döneminde özellikle bu tarz müdahaleye faaliyete gerek var. Çalışıyoruz bunu gidermeye. Bunlar aile içi konular" şeklinde cevap verdi.

FENERBAHÇE YALNIZ BIRAKILIYOR

Şekip Mosturoğlu ayrıca, 'Aziz Yıldırım'ın Kulüpler Birliği Başkanı olması zarar mı yarar mı getiriyor? Seçimi kazanırsanız Aziz Yıldırım ile devam edecek misiniz?' şeklindeki soruya ise, ''Ticari hakları kulüplerin yönettiği bir lig oluşturmaya çalışıyoruz. İngiltere de de böyle. Takımların katma değerlerini artırmak istiyoruz. Bunu kamuoyuna proje olarak sunmuştu ama bu görevi sadece Fenerbahçe yapamaz. Yalnız bırakılıyoruz" şeklinde yanıtladı.

"GUIZA BİZE AİT"

İspanyol futbolcu Güiza konusunada açıklık getiren Mosturoğlu, ''Bir futbolcunun kime ait olduğunu gösteren bazı şartlar vardır. Bir telefonla öğrenilebiliyorsa sorun vardır. Fenerbahçe bir futbolcuyu kimden aldı ne kadara aldı diye federasyona sorun! Size söylerler. Ellerimizde Güiza'nın Fenerbahçe'de olduğuna dair kanıt var. Başka bir kuruma ödeme yapılmadı. Medyada yer alan haber ödeyeceğimiz son taksittir. Mallorca'dan geldi. Bizden başka hakkı olan takım yok " dedi.

"TRANSFERDE YÜZDE YÜZ BAŞARILI OLAN BİR TAKIM YOK"

Son yıllarda yapılan transfer çalışmalarına da değinen Mosturoğlu, ''Son iki sene transferlerine bakarsanız Deivid, Lugano, Carlos ve ne olursa olsun gol kralı Güiza. Bunlar da başarılı. Transfer olmalarının sebebi biz değiliz. Tuncay kariyeri, Appiah hastalığı, Marco bırakılmadı. Sözleşmesi devam ediyor bizimle. Onlarla hukuki bir sürecimiz var. Transferde %100 başarılı olan takım yok. Maliyetlerine bakın diğer takımların. Biz de büyük maliyet oluşturmadı. Tarama ekibimizin olmadığı söyleniyor. Son 4 transferler Avrupa'nın önde gelen transferleri. Toplamda %15 sapma olabilir. Kötüye kötü deriz ama genelde başarılı olduğunu düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

''FENERBAHÇE'YE KARŞI LOBİNİN SAHİBİ GALATASARAYLI''

Şekip Mosturoğlu ayrıca Aziz Yıldırım'a karşı bir lobi oluşturulmak istendiği ve bir internet sitesinin açıldığını belirterek, ''Saldırı kişiye mi camiayaya mı saldırıyor. Başkanlık makamı kulübün en önemli mevkisidir. Bu isim üzerine adres açıp karalamak isteyenler Fenerbahçelidir. Rakiplerimiz bize başkanımıza küfrediyor. Bunu nasıl izah edersiniz. Başkanlık için değer mi? O futbolcuların hangi ruh haliyle sahaya çıktıklarını ve nasıl bir baskı altında mücadele ettiklerini biliyor musunuz? Karşı takıma neden böyle bir koz verilir. Başkanımızın dediği bir lobi şirketi vardır ve sahibi Galatasaraydır. Biz kurumsal olmadığı yönünde ısrar ediyoruz. Başka sitelerde kurulacak. Parayla yazı yazanlar var buraya. Hiç bir düzgün Fenerbahçeli bu mücadeleyi sürdürerek bir yere varamaz. Bunu böyle değerlendirin" dedi.

AJANSLAR