PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sum 41


tomqoliq
02-13-2009, 14:33
Sum 41, Ajax, Ontario çıkışlı Kanadalı alternative rock grubudur. Grup üyeleri Deryck Whibley (ana vokal, gitar, klavye), Cone McCaslin (bas gitar, geri vokal), ve Steve Jocz (davul, perküsyon, geri vokal)'dan oluşur.
http://cfs2.tistory.com/upload_control/download.blog?fhandle=YmxvZzUyNzQ0QGZzMi50aXN0b3J5 LmNvbTovYXR0YWNoLzEzLzEzMzAuanBn

Kuruluş ve Half Hour of Power (1996–2000)

Önceleri farklı gruplarda çalan grup üyeleri 31 Temmuz 1996'da bir araya gelerek Sum 41'ı kurarlar. Grubun ilk ismi Summer 41 Days'tir daha sonra kısaltılmış versiyonu olarak Sum 41'ı kullanırlar. İsmin çıkış noktası ise grubun 1996 yazının bitmesine yani okulların açılmasına 41 gün kala kurulmasıdır.

Grup, kayıt şirketleriyle kontrat yapma umuduyla 1998 yılında ilk demo kaset kaydını yapar. Bu kayıtlar nadir bulunur ve orijinallerinin grubun ilk bas gitaristi Richard Roy'da olduğu bilinmektedir.

1999 yılında Island Records'la anlaşma yapmalarına karşın 1999-2000 yılları arasında birkaç "tuhaf" kayıt yapan grup, en sonunda 27 Haziran 2000 tarihinde "Half Hour of Power" EP'sini yayınladı. "Makes No Difference" adlı single'ı yayınladılar ve bu şarkıya 2 farklı klip çektiler.

All Killer No Filler ve Does This Look Infected? (2001–2003) [değiştir]

8 Mayıs 2001 tarihine gelince grup ilk albümleri olan [[All Killer No Filler]]'ı çıkardılar. Fat Lip ise bu albümün ilk single'ıdır ve bu single eleştirmenler tarafından çok iyi bulundu. Grup Fat Lip sayesinde U.S. Billboard Modern Rock Chart'da zirveye oturdu. Ardından In Too Deep ve Motivation adlı iki single daha çıkardılar.

2001 yılında grup ikinci albümlerini kaydetmeden önce, turneler kapsamında 300 tane konser verdiler (bunların bir kısmında Blink 182'nun ön grubu olarak sahne aldılar). Fakat 11 Eylül saldırılarından dolayı grup son konserini de iptal etti.

26 Kasım 2001 tarihinde grup ikinci albümleri olan Does This Look Infected?'ı ve Cross The T's and Gouge Your I's adlı bir DVD çıkardılar. Albümün ilk single'ı Still Waiting'tir. Bu single'ı The Hell Song takip eder. The Hell Song'a çektikleri klipte üzerinde kendi resimleri ve Ozzy Osbourne, Pamela Anderson gibi ünlülerin yer aldığı oyuncak bebekleri kullandılar. Sadece Kanada'da yayınlanan Over My Head (Better Off Dead) adlı bir single çıkardılar. Ve bu single'ı kendi websitelerinde canlı performans görüntülerinden oluşan bir video yayınladılar. Bu video 2003 yılında çıkardıkları Sake Bombs And Happy Endings adlı DVD'lerinde de yer almıştır.

Chuck and the Congo (2004–2006)

Mayıs 2004'te grup, War Child Canada adlı yardımseverlerden oluşan ve ülkedeki sivil savaşı belgelemek isteyen bir dernekle birlikte Kongo'ya gider. Günler sonra savaş grup elemanlarının kaldığı yere kadar gelir ve grup elemanları savaşın ortasında otelde mahsur kalırlar. Ölümle burun buruna gelen grup elemanları ve otelde kalan 40 kişi Charles "Chuck" Pelletier adlı bir Birleşmiş Milletler arabulucusu tarafından kurtarılırlar ve emen güvenli bir bölgeye götürülürler. Grup elemanları 12 Ekim 2004 tarihinde çıkardıkları Chuck adlı albümü Charles "Chuck" Pelletier'a ithaf ederler. Grubun Kongo'da yaşadıkları MTV'de Rocked: Sum 41 in Congo adlı bir belgesel olarak yayınlanır. War Child ise 29 Kasım 2005'te ABD'de ve Kanada'da bu olaylarında yer aldığı belgeseli DVD olarak piyasaya sunarlar.

Chuck albümünün ilk single'ı olan We're All to Blame yayınlanır. Ardından Kanada'da liste başı olan Pieces single'ı çıkarılır. Bir diğer single olan Some Day ise sadece Kanada ve Japonya'da yayınlanır. Kayıttan çıkan son single olan No Reason, Some Day ile aynı zamanda Avrupa ve ABD'de yayınlanır.

21 Kasım 2005'te grup Kanada London, Ontario'da yaptıkları bir konserden oluşan ve sadece Japonya'da piyasa sürülen Happy Live Surprise adlı bir konser CD'si çıkardılar. Aynı CD, 7 Mart 2006 tarihinde Go Chuck Yourself adıyla Kanada'da yayınlandı.