PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Google Earth'le hırsızlık planı!


Hasret
02-12-2009, 14:48
Bursa’nın Gürsu ilçesinde gasp amacıyla girdikleri evdeki yaşlı kadını darp ettikleri, kolunu kırdıkları ve boğazını sıkarak öldürmeye çalıştıkları, kadının eşinin eve gelmesi üzerine de kaçan iki zanlıdan birini, olay sırasında bir kırtasiye dükkanına giden jandarma er yakaladı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bir binanın ikinci katında oturan Nadide Göktaş’ı (60) telefonla arayan bir kişi, kadına "beyaz eşya servisinden biraz sonra tamir için geleceklerini" söyledi.
Telefon görüşmesinden kısa süre sonra Göktaş’ın evine gelen iki kişi, kapıyı açan yaşlı kadını biber gazı sıkarak etkisiz hale getirmeye çalıştı.
Kendilerine karşı koyan kadını boğmaya çalıştıkları öne sürülen iki zanlı, boğazını kumaş parçasıyla sıktıkları kadının kolunu da kırdı. Bu sırada, ekmek almak için ayrıldığı eve dönen yaşlı kadının eşi Dündar Göktaş’ı karşılarında gören zanlılardan biri, camını kırdığı pencereden atlayarak kaçtı. Kapıdan çıkarak kaçmaya çalışan zanlı ise Dündar Göktaş’ın "Hırsız var, yakalayın" yönündeki bağırışlarını duyan jandarma er F.A. (22) tarafından yakalandı.

Vatani görevini kısa dönem jandarma er olarak Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde yaptığı ve olay sırasında görevli olarak kırtasiye dükkanına gittiği bildirilen F.A, bir süre arkasından koştuğu zanlıyı yakalayarak yere yatırdı. Zanlıyı etkisiz hale getiren jandarma er, polis ekipleri gelinceye kadar bu kişiyi vatandaşların linç girişiminden de kurtardı.
Olay yerine gelen Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan, üzerinden "Ertuğrul Karamenderes" adına düzenlenmiş sahte kimlik, bıçak ve biber gazı çıktığı öğrenilen zanlı, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.
-ADRESİ ’GOOGLE EARTH’TEN BULMUŞLAR-

Bu arada, kimliği açıklanmayan, sabıkalı ve ceza evi firarisi olduğu bildirilen zanlının, ifadesinde, Göktaş’ın evinin adresini, Google tarafından hazırlanan, çeşitli uydular tarafından çekilmiş fotoğrafların koordinat sistemine uygun şekilde bir araya getirilerek oluşturulan "Google Earth" vasıtasıyla bulduklarını söylediği öğrenildi.

Krokisini çizdikleri evin, olası durumda kaçış noktalarını da belirlediklerini dile getiren zanlının, bir süredir takibe aldıkları aile fertlerinin evde olup olmadığını kontrol etmek için çeşitli bahanelerle sık sık telefon açtıklarını, son olarak "beyaz eşya servisi çalışanı" olarak aradıkları evde yaşlı kadının yalnız olduğunu öğrendiklerini anlattığı belirtildi.
Bu arada, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılan Nadide Göktaş’ın, ameliyata alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği, kaçan zanlının arandığı öğrenildi.