PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Youtube açıldı (mı?)


Hasret
02-11-2009, 22:29
Aylardır erişime kapalı olan Youtube'un yasağı kalktı.

Video paylaşım sitesi Youtube.com'un Türkiye'den erişimine konulan yasak kalktı. İki günden bu yana bazı aksaklıklar olsa da, Türkiye'deki internet kullanıcıları normal yollardan siteye girebilmeye başladı.
Mart 2007'de Yunanlı bir kullanıcının Atatürk'e hakaret etmesiyle başlatılan yasak, videoların siteden çıkarılmasına rağmen bir türlü kaldırılmamış ve özellikle siteye girmek isteyen TTnet kullanıcılarına büyük sıkıntılar yaşatmıştı. Siteya konulan yasak en son geçen Mart ve Kasım aylarında kaldırılmış, fakat kısa süre sonra nedeni açıklanmadan mahkeme kararıyla tekrar yürürlüğe sokulmuştu.
Youtube yasağı, Orhan Pamuk'un Almanya'da 60. Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarında Alman yetkililerin önünde Cumhurbaşkanı Gül'e bu yasağı şikayet etmesiyle farklı bir boyut kazanmıştı. Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Kasım'da yaptığı Hindistan ziyareti sırasında gazetecilerin yasak hakkındaki bir sorusu üzerine ' ben (youtube.com'a) girebiliyorum, siz de girin' sözleri ise, yasağın aslında işini bilmeyen vatandaşlar için geçerli olduğunu ortaya koymuştu.