PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anne Hathaway


tomqoliq
02-11-2009, 15:14
http://www.9sn.net/resim/Anne-Hathaway-2009-Oscar-Nominees-Luncheon.jpg
Anne Jacqueline Hathaway 12 Kasım 1982 Brooklyn, New York doğumlu Amerikalı oyuncudur. Anne’in annesi oyuncu babası ise avukattır. Oyunculuk dünyasına adım atmasında annesinin katkısı olmuştur. Hathaway Irlanda ve Fransız asıllıdır. Katolik inancı ile yetiştirilmiştir bu sebeple oldukça güçlü ahlaki değerleri olduğunu hatta küçükken rahibe olmak istediğini söyler. Ayrıca her ne kadar Katolik olarak yetiştirilmişlerse de bu durumun ağabeyinin cinsel tercihinde pek etkili olmadığını da vurgular.

Anne Hathaway Short Hills, New Jersey’de yetişir ve Millburn Lisesi’ni bitirir. Ardından Vassar Üniversitesi’nden New York Üniversitesine transfer olur. Sahne oyunculuğu eğitimi alan Anne Hathaway, sahnede olmayı filmlere tercih ettiğini söyler. Aynı zamanda bir soprano olan Anne’in, bu sayede ilk rolü Get Real adlı dizide olur.

Son yıllarda yıldızı parlayan oyuncunun ilk oyunculuk deneyimi 1999 yılında çekilen Get Real adlı Tv dizisidir. Sonrasında Disney yapımı The Princess Diaries adlı komedi filmi ile yıldızı parlar. (2001) Sonraki üç yıl boyunca Disney filmlerinde rol almaya devam eder: Ella Enchanted (2004) ve The Princess Diaries 2: Royal Engagement.

2005 yılında, Anne Hathaway’i komedi filmlerinde karşımıza çıkmasına alıştığımızdan daha farklı rollerle (her iki filmde de çıplak sahneleri vardır) Havoc ve Brokeback Mountain adlı filmlerde izleriz. The Devils Wear Prada (2006) adlı filmde de, şimdiye kadar 14 kez Oscar’a aday olmuş ve bu yönüyle Hollywood’da rakipsiz olan, Meryl Streep ile başrolü paylaşan Hathaway’in bu filmi rol aldığı en başarılı yapım olur. Hathaway’in oyunculuk tarzı Judy Garland ile Audrey Hepburn’e benzetilir belki de bu sebepten dolayı 2007 yılında Becoming Jane filminde Jane Austen’i canlandırır. People dergisi Hathaway’i, 2001 yılının çıkış yapan yıldızlarından biri seçer ve de 2006 yılında ise En Güzel 50 listesinde yer alır. Hathaway’in son filmleri ise: Passengers, Get Smart, Hood vs. Evil (seslendirme), Dancing with Shiva.

Özel yaşamında ise 26 Eylül 2007 yılında emlakçı Raffaello Follieri ile skandal ilişkisi yüzünden The Wall Street Journal gazetesinde manşet olur.