PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bisiklet Sürücülerinin Uyması Gereken Kurallar


Kalpsiz_
12-26-2007, 12:05
Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yaya yolundan sürülmesi yasaktır.Ayrı bir bisiklet yolu var ise,sürücülerin bisikletlerini ve motorlu bisikletlerini taşıt yolundan sürmeleri yasaktır.
Taşıt yolunun bir şeridinde 2'den fazla bisikletlinin yan yana sürülmesi yasaktır.
Bisiklette,motorlu bisiklette ve motosiklette arkada oturma yeri yoksa başka kişilerin bindirilmesi yasaktır.
Sürücü arkasında oturma yeri olsa bile bir kişiden fazlasının taşınması yasaktır.
Bu araçlarla diğer araçlar izlenirken, manevra yapılırken, geçilirken karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlarda bulunması yasaktır.
Bu araçlar sürülürken akrobatik hareketler yapılması yasaktır.
Başka bir araca bağlanarak veya asılıp tutunarak bu araçların sürülmesi yasaktır.
Bu araçlar kullanılırken elde bagaj, paket ve benzerlerinin taşınması ve kurallara aykırı yüklenmesi yasaktır.
Araçlar üzerine kasa, sandık ve benzeri şeyler yaptırılarak karayolunda ticari amaçla yük taşınması ( üç tekerlekli ve özel şekilde imal edilmiş motosikletler hariç ) yasaktır.
Özel şekilde imal edilmiş üç tekerlekli motosikletlerle yük taşınabilir.Bunlar yolcu taşımak üzere imal ve tadil edilemezler.Ayrıca, yük taşımak için yapılmış kasa kısmı, sürücünün ön tarafında olacak şekilde imal edilemezler.
Motosiklet sürücülerinin devamlı iki elleri, motorlu bisiklet sürenlerin dönüş işareti verme dışında iki elleri, bisiklet sürenlerin en az bir eli ile taşıtlarını sürmeleri zorunludur.
Bisiklet ve motorlu bisikletlerin önünde, beyaz ışık veren ve 20 m 'yi aydınlatabilen bir far, arkasında kırmızı ışık veren lamba veya yüzeyi en az 10 cm² olan kırmızı yansıtıcı bulundurulması zorunludur.
Bisiklet sürücülerinin 11 yaşını doldurmaları gerekmektedir.