PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadının kariyeri evliliği öldürüyor


Hasret
02-11-2009, 01:57
Kadınların erkeklerden daha yüksek bir kariyere sahip olmasıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif evlilikleri oldukça olumsuz etkiliyor

http://www.e-kolay.net/kadin/images/calisankariyer.gif

Evliliğe darbe

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu adınahttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif Prof. Aylanur Ataklı başkanlığındaki bir grup öğretim üyesi tarafından Hacettepehttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif Ankara ve Gazi üniversitelerinden yarısı kız 204 öğrenciyi kapsayan bir anket yapıldı. Kızların yüzde 74.5'ihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif erkeklerin de yüzde 67.6'sıhttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif kadınların erkekten yüksek bir kariyere sahip olmasının çiftlerin evliliğini olumsuz etkileyeceğini savundu.

Kadına şiddet

Kızların yüzde 47'si erkeklerin "bundan hoşlanmayacağını"http://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif erkeklerinbe yüzde 32.4'ü böyle bir durumda "kadınların kendisini erkekten üstün göreceğini" ifade etti. Kız öğrenicilerin yüzde 98'ihttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif erkek öğrencilerin yüzde 81.3'ühttp://www.izafet.com/images/smilies/smilev.gif "kadına karşı şiddet uygulanmamalı" görüşünde birleşti. Erkeklerin yüzde 13.7'si kadının çalışmasını onaylamadı.