PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Miley Cyrus


tomqoliq
02-10-2009, 18:08
Miley Cyrus, (olarak, 23 Kasım 1992'de doğdu.) Amerikalı bir aktris ve şarkıcı-söz yazarıdır. Cyrus, bir Disney televizyon dizisi olan Hannah Montana'daki Miley Stewart/Hannah Montana rolüyle bilinmektedir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Mileydog.PNG/220px-Mileydog.PNG
Nashville, Tennessee'de doğmuştur. Leticia " Tish " ve country şarkıcısı Billy Ray Cyrus'ın kızıdır.Brandi adında bir ablası,Braison adında bir abisi ve Noah adında küçük aktris bir kız kardeşi vardır.Anne ve babası onun iyi bir geleceği olacağını düşünerek ona Destiny Hope(İngilizce'de, Destiny kader, Hope da umut demektir.)adını vermişlerdir. Sonraları sürekli gülümsediği için önce Smiley, sonra da bu ad kısalarak Miley olmuştur.

Heritage orta okulunda okudu ve orada ponpon kız takımındaydı. Artık Options For Youth(Gençler İçin Seçenekler) adında bir okula gitmektedir. Ayrıca Hannah Montana setinde özel öğretmeni de vardır.

Rol hayatı==

Cyrus, ailesi Kanada'ya taşındığında, 9 yaşındayken rol yapmaya ilgi duymaya başladı. İlk rolü, babasının oynadığı Doc adlı bir dizide, misafir oyunculuktu. Dizide, Kylie adlı bir kızı canlandırdı. 2003'te, Tim Burton'un yönettiği Büyük Balık adlı filmde, genç Ruthie'yi canlandırdı. Ayrıca Rhonda Vincent'ın If Heartaches Have Wings adlı müzik videosunda da oynadı.Sevgilisi olan Nick Jonas'tan ayrıldığında bunalıma giren Miley, yeni albümü olan Breakout'da Nick Jonas'a hitap eden 7 Things I Hate About You adlı bir şarkı 'i yazmıştır.
Cyrus, Hannah Montana seçmelerine katıldığında daha 12 yaşındaydı. Ama Disney Channel onu bu rol için çok küçük buldu. Her nasılsa, Cyrus, bu rolü almakta kararlıydı. Son seçmelere de katıldı ve enerjik, neşeli tavırlarıyla rolü aldı. Cyrus, yıllarca doğulu aksanından kurtulmakla uğraştı ama sonunda Disney aksanının rolünde yardımcı olacağını söyledi. Sonra, tesadüfen babası Billy Ray Cyrus da Hannah Montana'nın babası için seçmelere katıldı.

Cyrus, Kids' Choice Award, Teen Choice Award, Video Music Award, Young Artist Award, Europe Music Awards, Australian Kids' Choice Awards ve People's Choice Award gibi, film ve müzik dallarında bir çok ödül kazanmıştır.