PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "al gülüm ver gülüm" hikayesi


MetinCeylan
02-10-2009, 00:04
MHP'li Vural'dan "al gülüm ver gülüm" hikayesi 09 Şubat 2009 - 14:43 http://www.etikhaber.com/images/stories/siyaset/oktayvural0.jpgMHP'li Vural "Ankara halkına ait bu değerli arsayı kendi kurdukları kooperatife aktaran Büyükşehir Belediyesinin yöneticilerini, Sayın Gökçek'in "yol" arkadaşlarını da istifaya davet ediyorum." dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
BİR AL GÜLÜM VER GÜLÜM HİKÂYESİ
"ALAN RAZI SATAN RAZI"
Beytepe Mevkiinde 598 nolu kadastral parselde daha önce vatandaşlardan alınıp kamulaştırılan Ankara Büyükşehir Belediyesinin 30.184 m2 hissesi bulunmaktadır. Bu kadastral parselde Gülbağı Konut Yapı Kooperatifi 500 m2 hisseyi bir şahıstan 10 Ağustos 2004 tarihinde satın almıştır(Tapu örneği Ek 1). 18 Ağustos 2004 tarihinde kooperatif Ankara Büyükşehir belediyesi Emlak İstimlâk Daire başkanlığına müracaat ederek 598 sayılı kadastral parselde bulunan Büyükşehir Belediyesinin 30.184 m2 hissesini İmar kanunun 17. maddesine istinaden satın almak istediğini belirtmiştir(Kooperatifin talep yazısı Ek 2).
Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı Mehmet Pamuksuz imzasıyla bu satışın uygun mütalaa edildiğini, İmar kanunun 17. maddesine göre satışını makam onayına arz etmiş ve makamda 7 Aralık 2004'te onay vermiş ve Encümene havale etmiştir(Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığının yazısı Ek 3).
Ankara Büyükşehir Belediyesi Encümeni 9 Aralık 2004 tarihinde oybirliğiyle belediye arsasının Gülbağı Yapı Kooperatifine m2'si 40 milyon TL den olmak üzere 1.207.360.000.000 (birtirilyonikiyüzyedimilyarüçyüzaltmışmilyon) TL bedelle satışa karar vermiştir (Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni Gülbağı Kooperatifine Satış kararı Ek 4).
İmar Kanununun öngördüğü parselasyon çalışmaları Belediye arsasının kooperatife satışından sonra başlamış ve Ankara Büyükşehir Belediye Encümeni 25 Eylül 2008 tarihinde yeni parselasyon planını onaylamıştır.(Belediye Encümen Kararı Ek 5).
Ankara Büyükşehir Belediyesinin onayından sonra Çankaya Kadastro Müdürlüğünün parselasyon planı incelemesi devam etmektedir.

Gülbağı Yapı Kooperatifinin Başkanı Rahmi Çınar (Kooperatifin yazısı Ek 6). Ankara Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanıdır.
Gülbağı Yapı Kooperatifinin Başkan yardımcısı Mehmet Pamuksuz (BKZ Ek 6). Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlâk Daire başkan vekilidir. Pamuksuz Gülbağı Kooperatifine Belediye arsasının satışının uygun olduğuna dair yazıyı imzalayan kişidir. Aynı zamanda Çankaya 2. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğüne belediye hissesinin Gülbağı Yapı Kooperatifi adına tescil edilmesini 30 Aralık 2004 tarihli yazı ile belediye adına istemiştir(Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire başkanlığının yazısı Ek 7).
Gülbağı Yapı Kooperatifinin Muhasibi A.Recep Tekcan(BKZ Ek 6). Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi başkanıdır.
Ömer Faruk Erciyes Gülbağı Yapı Kooperatifi üyesidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanı ve belediye encümenidir. Belediye arsasının Gülbağı Kooperatifine satılmasına yönelik Encümen kararının ve kendi arsalarının parselasyon planının onaylanmasına dair Encümen kararının altında imzaları vardır (BKZ Ek 4 ve Ek 5).
Neriman Erbahçeci Gülbağı Yapı Kooperatifi üyesidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Karar dairesi Başkanı ve belediye encümenidir. Belediye arsasının Gülbağı Kooperatifine satılmasına yönelik Encümen kararının ve kendi arsalarının parselasyon planının onaylanmasına dair Encümen kararının altında imzaları vardır(BKZ Ek 4).
5393 sayılı Belediye Kanunun 35. maddesinin son fıkrasına göre "Encümen başkan ve üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü encümen toplantılarına katılamazlar." Oysa kooperatifin başkan ve üyeleri encümen toplantısına katılmışlardır.
Kooperatifin yöneticileri hem alıcı hem satıcı konumundadır. Kooperatif olarak belediyeye müracaat etmişler, belediye olarak da kooperatife satışı sağlamışlardır. Böylece 500 m2'lik bir yer satın aldıktan hemen sonra 30.184 m2'lik belediye arsasına talip olarak satın almışlardır. Belediye adına da satmışlardır.
Belediyenin bahsedilen hissesini satabilmesi için parselasyon planının yapılması gerekir. Danıştay Altıncı dairenin verdiği 1999/2048 esas ve 2000/3233 nolu kararına göre "parselasyon işlemi yapılmadan 3194 sayılı İmar Kanununun 17. maddesi uyarınca belediye taşınmazların satışı yolunda işlem tesis edilmesi mümkün değildir."(Danıştay Kararı Ek 8). Bu parselin parselasyon plan çalışması satışından sonra başlamıştır. İmar kanununun 19. maddesine göre parselasyon planı tapu dairesi tarafından tescil edilir. Parselasyon planı halen Çankaya Kadastro Müdürlüğünde tescili beklemektedir.
Böylece kooperatif sahibi belediye yöneticileri, belediye arsasını ihalesiz satın almışlar, belediye arsası kendilerinin arsası olmuştur. Belediye arsasını da parselasyon planı yapılmadan satmışlardır.
Bu kooperatifin 130 üyesi bulunmaktadır. Kişi başına düşen arsa payı 9.280.000 (dokuzmilyarikiyüzmilyon) TL'dir. Burada 150 m2'lik 190 adet daire çıkmaktadır. Ticaret alanının tabanı 4400 m2'dir. 50 m2'lik 88 adet dükkân çıkmaktadır. Ayrıca sağlık ve spor rekreasyon, kreş alanları da kooperatife aittir(İmar Planı krokisi Ek 9).
Ankara Ticaret Sicil memurluğuna verilen kooperatif kararına göre kooperatif Rahmi Çınar, Mehmet Pamuksuz ve Ahmet Recep Tekcan'a Ankara ili sınırları içinde metrekaresi azami 300.000.000 TL'den alınması için yetki verilmiştir(Ticaret Sicil Memurluğu Belgesi Ek 10). Böylece bu belediye ve kooperatif yetkilileri büyükşehire ait bir arsayı metrekaresi 40.000.000 TL'den, yani aldıkları yetki limitinden 7.5 kat daha ucuza Ankara Büyükşehir Belediyesinden satın alabilme becerisini göstermişlerdir.
Büyükşehir belediyesi yöneticileri ve aynı zamanda Kooperatif yöneticisi olanlar 500 m2 ile 30.184 m2 arsayı, yani 60 kat büyük arsayı alabilme becerisi göstermişlerdir. Böylece al gülüm ver gülümle Ankara'nın en önemli ve en değerli arsaları sahiplerini bulmuştur.
Kömür, patates, soğan fakir fukaraya; rant, daire kendilerine...
Bu kurnazlığın özeti şudur: "Zenginlik yandaşlara, yoksulluk ise yurttaşlara" pay edilmiştir.
Ankara halkına doğru bilgi vermeyen, aldığı mülkleri saklayan, yazılı olarak istifa edeceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanına verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyorum.
Ankara halkına ait bu değerli arsayı kendi kurdukları kooperatife aktaran Büyükşehir Belediyesinin yöneticilerini, Sayın Gökçek'in "yol" arkadaşlarını da istifaya davet ediyorum.
7 Şubat 2009'da belediye başkanlarına "İşimiz hizmet, gücümüz millet" olacağını söyleyen Sayın Başbakan'a en güzel cevap bu al gülüm ver gülüm hikâyesidir. Sayın Başbakan yolsuzluklar, usulsüzlükler ortaya çıktıkça "karalama" edebiyatına başlıyor. Ortaya çıkardığımız dosyalar Başbakan'a göre karalama ise Sayın Başbakan'ın yönetiminin yaptığına da "aklama" demek gerekir.
Sayın Başbakan iddialarımıza karşılık "lütfen zerre kadar insafları, zerre kadar haysiyetleri varsa bu ülke bir hukuk devletidir. Giderler, yargıya dosyaları verirler, yargı ne gerekiyorsa bunu yapar" demiştir. Allah'a şükür biz haysiyetimizle 40 yılımıza ulaştık. Fikir firarisinin haysiyetten bahsetmesi ilahi bir takdirdir. Haysiyetten bahsedenlerin dokunulmazlık zırhına neden ihtiyaç duydukları da muammadır. İşlerine geldiği zaman yasa, hukuk tanımayanlar; işlerine gelmediği zaman yargıya gidin, karalama diyerek sıyrılmaya çalışıyorlar... Sayın Başbakan'ın yolsuzluklarla uğraşmaktan neden çekindiğini artık milletimiz biliyor. Yaşasın pırlanta ortaklığı, yaşasın bizim çocuklar nasıl geçinecek edebiyatı, yaşasın gemicikler, yaşasın "yola devam" ettiği "yol arkadaşları"...
HEM ALICI OLMUŞLAR HEM SATICI. ŞİMDİ SAYIN BAŞBAKAN NE KARIŞIYORSUNUZ ALAN RAZI SATAN RAZI. BELEDİYEYİ YÖNETENLER EV SAHİBİ OLAMAZ MI DİYE KLASİK SAVUNMASINI YAPACAK MUHALEFET ÇAMUR ATIYOR DİYE GÜYA OLANLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTECEK. ÜSTELİK NİYE SAVCILIĞA GİTMİYORSUNUZ DİYEDE SUÇLAMAYA BAŞLAYACAK. SAYIN BAŞBAKAN'A ÇAĞRIMI YAPIYORUM "TEMİZ ELLER"E SİZDEN BAŞLAMAYA VARMISINIZ?
OLMADIĞINI SÖYLEDİĞİ BİR VİLLASINI BELGESİYLE ORTAYA KOYDUĞUMUZA, "AL GÜLÜM VER GÜLÜMCÜLERİ" BELGELEDİĞİMİZE GÖRE VARMISINIZ BELEDİYE BAŞKANINIZ VE YÖNETİCİLERİNİZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA? HODRİ MEYDAN...



EtikHaber


http://www.etikhaber.com/content/view/71263/28/