PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bellek ve Kalp Krizini Önlemek kitapları çıktı


Hasret
02-09-2009, 17:13
Ülkemizde yeni ve modern bir sağlık anlayışıyla hizmet sunan Anadolu Sağlık Merkezi (ASM), toplumun temel sağlık konularında bilinçlenmesine destek sağlıyor. Bu amaçla ASM’nin, Johns Hopkins Medicine işbirliği ile hazırladığı, Optimist yayınevinden çıkan “Bellek” ve “Kalp Krizini Önlemek” adlı iki kitabı okurlarla buluştu. Kitaplar belleğin güçlendirilmesi, kalp krizinin nedenleri ve korunma yöntemleri gibi konularda kılavuz niteliğinde yararlı öneriler içeriyor. Dr. Peter Rabins tarafından kaleme alınan “Bellek” adlı kitap bilişsel gerilemeden Alzheimer hastalığına kadar bellek sorunlarının önlenmesi, tanısı ve kontrol altına alınması için bir rehber niteliği taşıyor. Kitapta “Yaşa Bağlı Unutkanlık”, “Beyne Dost Bir Yaşam Biçimi”, “Diyabet ve Bilişsel Bozulma” gibi başlıklarla okurlara yararlı bilgiler aktarılıyor. Kitapta ayrıca demans ve Alzheimer hastalarına bakanlara yaklaşım, beyin görüntüleme ve Alzheimer hastalığı hakkındaki son gelişmeleri de bulmak mümkün.
“Kalp Krizini Önlemek” Dr. R.S. Blumenthal ve Dr. S. Margolis’in ortak eseri. Kitapta “Kim kalp krizi geçirir?”, “Kalp krizinin nedenleri neler?” gibi temel soruların yanıtları yer alıyor. Ayrıca kalp krizinin risk faktörleri, kalp krizini önleyen ilaçlar ve kalp sağlığı konusunda uygulanan yeni yöntemler, kalp krizini önlemek için girişim ve ameliyatlar gibi konularda da bilgi veriliyor.
“Bellek” ve “Kalp Krizini Önlemek” kitaplarını Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, ASM Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi, ASM Suadiye Tıp Merkezi ve tüm seçkin kitapevlerinden temin edilebiliyor.