PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esra Kahraman


tomqoliq
02-09-2009, 15:50
Çukurova Adana Bilfen Koleji'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakultesi'ni kazanarak İstanbul'a yerleşmiştir. Müzik serüvenine üniversite rock korosunun seçmelerine katılarak başlamış, okulun bahar şenliklerinde sahne almıştır. Bu arada bir televizyon kanalında VJ'lik yapan Esra, bir çok yerde sahne almıştır.

Uğur Yalçınkaya prodüksiyonluğunda albüm çalışmalarına başlamıştır. Haluk Levent'in alternatif rockta yeni bir soluk olarak nitelendirdiği şarkıcı, söz ve müziği kendisine ait olan Nereye Saklarsın adlı eserini vermekle kalmayıp kendiside eşlik de etti. Sanatçı Gülay'ın Cesaretin Varmı Aşka adlı eseri, 9 yıl aradan sonra yerini tekrar Esra Kahraman'ın albümünde yer aldı.

11 şarkılık alternatif rok tarzındaki albümünün yanında, 3 parçadan oluşan İngilizce single da dinleyicilerinin beğenisine sundu. Sanatçı bu single'daki söz ve besteleri kendisine ait olan Ex Love ve Come Back adlı parçalarının Avrupa'ya açılmak için bir basamak olduğunu düşünmektedir. İlk klip Yalanadlı parçaya çekildi. Albümde sözü ve bestesi kendisine ait 2 parça yer almaktadır: Adı Yok ve annesine yazmış olduğu Ağlama.

Halen İ.Ü Veterinerlik Fakultesi 4.sınıfta okuyan Esra Kahraman, müzikle yoğun meşkuliyetine rağmen okulunu bitirmek istemektedir. Boynundan hiç çıkarmadığı Ra kolyesinin ona uğur getirdiğine inanan şarkıcı Ra yı şöyle açıklıyor:Karanlıktan ışığa açılan penceler insanların gözleridir.,Ranın gözünü de bunun sembolü olarak kullanıyorum

Müzik; bir yaşam tarzıdır, bir felsefedir. Müzik ruhunu ifade etmenin yollarından biridir. Ben kendimi en iyi rock müzik ile ifade edebildiğime inanıyorum.