PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Demirhan Baylan


tomqoliq
02-09-2009, 15:45
Demirhan Baylan profesyonel müzik kariyerine bas gitarist olarak 1989'da Bulutsuzluk Özlemi'yle başladı. Aslında müzik yeteneğini babasından almıştı. 90'lı yıllarda 3 adet solo albüm yayımladı (Kazık Marka, Hayallerimin Tepeleri, Kocakarının Dansı).

Kesmeşeker
Mask
Mehmet Güreli
Akın Eldes
Funk Doctors gibi müzik grupları ve isimlerle çalışmalar yaptı.
1995-1999 arası Berklee College of Music'te Music Production and Engineering bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Türkiye'de iki solo albüm daha yayınladı (1000 Yıl, Rengarenklerin).

Bilgi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde ses mühendisliği dersleri verdi. Deneyevi isimli müzik kayıt stüdyosunu kurdu.

Yavuz Çetin, Oğuz Büyükberber, Tolga Tüzün, Çağlayan Yıldız, Cengiz Baysal, Şevket Akıncı, Ayşe Tütüncü gibi müzisyenlerle sahne ve stüdyo çalışmaları yaptı.

2003'te "Anlamlı Hatalar" isimli solo albümünü kendisinin kurduğu DB LTD. şirketinden çıkardı.Kesmeşeker grubunun prodüktörlüğünü yaptı. 2005 yılı itibariyle sahne ve stüdyo çalışmalarına devam etmektedir.

2005 yılında DELİ FATMA'NIN BİLMECELERİ isimli yeni albümü için alternatif bir pazarlama yöntemi olarak "SYSTEM BYPASS" olarak isimlendirdiği bir yöntem kullanmaktadır. Bunun sonuçları sevenleri tarafından ilgiyle takip edilmektedir