PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çamur


tomqoliq
02-09-2009, 15:41
Çamur, 1996 Haziran'ında Murat (vokal-bağlama) ve Çağatay (gitar) tarafından Sakarya'da kuruldu. Temmuz'da birlikte Ankara'ya gittiler ve iki şarkıdan oluşan ilk demolarını aynı yıl Ankara Gazi Üniversitesi Stüdyosu'nda kaydettiler.

Bir yıl boyunca müzik hayatlarını Ankara'da devam ettirdikten sonra 1997 yılında Sakarya'ya döndüler ve davullarını Erdem Ateş'in, bas gitarlarını da Özgür Derya'nın çaldığı ikinci demolarını kaydettiler ve bir yıl boyunca Özgür ve Erdem ile birlikte İzmit Eğlence Fuarı'nda performans sergilediler.

1998 yılının yaz aylarında Çamur'un uzun yıllar birlikte çalacağı kadro oluştu. Turgay Çetin (davul), Ömür Kılıçaslan (bas gitar), Ozan Yılmaz (klavye), Çağatay Kadı (gitar) ve Murat Ak'tan (vokal-bağlama) oluşan Çamur, İzmit ve çevresinde tanınan bir grup haline geldi..

1999 yılında o zamanki adı StüdyoEKOL olan Kadıköy Müzik Yapım ile albüm anlaşması yapan Çamur, stüdyo çalışmaları için İstanbul'a geldi ve bu şehirde performanslarını sürdürmeyi devam ettirdi.

2000 yılında StüdyoEKOL'de gerçekleştirdikleri kayıt zamanın olumsuzlukları nedeni ile albüm niteliği kazanamadı. Ve bu süreç grup üzerinde olumsuz bir etki yarattığından Çamur uzun süre sessiz kaldı.

2003 yılında tekrar toparlanan Çamur yeni şarkılarını yapmaya başladı.

2004 yılında 9. Roxy Müzik Günleri'ne katılan grup yarışmada 2. oldu ve bir çok festivalde sahne aldı ve konserler verdi. Barışarock 2004'te performans gerçekleştiren grup artık İstanbul'da da tanınır hale geldi.

2004 yılı grubun kadrosunda da önemli değişikliklerin olduğu yıl idi. Çamur sahneye artık 9 kişi olarak çıkıyordu. Uzun yıllar birlikte çaldıkları Ozan Yılmaz'ın (klavye) yerini Alican Ecevit aldı. Daha önce gupta bas gitar çalan Ömür Kılıçarslan kendi tasarımı ve üretimi olan Çağlama isimli aleti çalıyordu. Bas gitarı da Cihan Uca devralmıştı. Akın Togay, Emre Kocabaş ve Güney Yabar'da perküsyonları çalıyorlardı.

2004 yılı sonbaharında başladıkları albümlerinin kayıtlarını 2005 Haziran'ında bitirdiler. "Bu Aşkın Izdırabını..." adını verdikleri albümlerinde 11 şarkı bulunuyordu ve albüm 6 Ocak 2006 tarihinde raflardaki yerini aldı.