PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Af


tomqoliq
02-09-2009, 15:28
Adını grubun iki solisti, Asrın Tuncer ve Ferit Tuncer’in başharflerinden alan AF, 1990 yılında kuruldu. Grubun dört kişilik ilk kadrosunda yer alan diğer iki isim; Emre Irmak ve Barış Yıldırım oldu. Uzun yıllar rock barlarda sahne alan grup ilk albümünü 1996 yılında çıkardı. Bu albümün ardından Emre Irmak ve Barış Yıldırım’ın gruptan ayrılması ve Levent Atlıer, Berk Evren, Murat Bekin, Serkan Özgen’in katılmasıyla sahne performanslarını güçlendirdiler.
Af Grubu 1995 yılında kuruldu.

1996 yılında kendi adlarını taşıyan ilk albümleri Af I` i yayınladılar. Bu albümde yer alan Kızancıklar ve diğer parçalara çekilen klipler, tüm kanallarda yayınlandı ve bu şarkılar uzun bir süre müzik severlerin dillerinden düşmedi
Albüm sonrası tüm Türkiye`yi kapsayan bir turneye çıktılar
1997 yılında ikinci albümleri Af II` yi yayınladılar.Bu albümde yer alan; söz ve müziği Barış Manço`ya ait Evelallah adlı şarkıya çekilen klip ile Kral TV Müzik Ödüllerinde en iyi grup ödülünü aldılar.

1998 yılında kişisel anlaşmazlıklar sebebiyle grup üyeleri yollarını ayırmaya karar verdiler.

Geçen süre içerisinde vatani görevini yerine getiren Ferit Tunçer Murat Ezber ile grubu yeniden kurma kararı aldı ve 4 yıllık bir çalışma döneminden sonra 46:19 adlı albüm 2004 yılının Temmuz ayında "Yarının Anıları" adının taşıyan şarkının klibi ile piyasaya çıktı.