PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Beşiktaş'a dev kompleks


Melancholy
02-09-2009, 15:21
ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇILACAK
http://resim.samanyoluhaber.com//haber/1/3/7/2/0/137208.jpg


Beşiktaş'a dev kompleks
Beşiktaş Kulübü'nün en önemli projelerinden biri olan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışı 11 Şubat Çarşamba günü büyük bir törenle yapılacak.

Beşiktaş'ı, dünyanın önde gelen kulüp gayrımenkul yatırımlarından birinin sahibi yapacak olan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin açılışı saat 18.00'da gerçekleştirilecek.

Açılış günü BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer alan iki rezidans ile ofis ve hastane binalarının dış mekanında projeksiyon sistemi uygulanacak.

Video projeksiyon (yansıtma) ve PIGI scroller (kayan) projeksiyon sistemlerinin birleştirilmesi suretiyle Beşiktaş Kulübü'nün sembolü olan Kartal'ın binaların üzerinde uçtuğu illüzyonun yaratılmasına ek olarak; Ulu Önder Atatürk;ün, Türk bayrağının, BJK bayrağının ve Beşiktaş Kulübü başkanlarının fotoğraflarından oluşan bir animasyon sergilenecek. BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer alan binaların üzerinde yapılacak bu animasyon şovda, siyah-beyazlı kulübün ilk başkanı Mehmet Şamil Bey'in yanı sıra Fulya'da emeği olan başkanlar Hakkı Yeten, Mehmet Üstünkaya, Süleyman Seba, Serdar Bilgili ve Yıldırım Demirören'in fotoğrafları gösterilecek.

Binaların dış cephesinde yapılacak bu şovu, salonun içerisine kurulacak olan küreler ve led ekranlardan konuklar da izleyebilecek. Dış mekanda yapılacak animasyon şovla başlayacak olan açılış töreni, iç mekanda yapılacak birbirinden farklı şovlarla devam edecek. Dış mekanda yapılan animasyon şov, iç mekanın girişinde yer alan iki kokteyl alanında, iki adet iki metrelik küreler ve led ekranlar üzerinden de senkronize edilerek yansıtılacak.

Toplantı salonuna ait tüm duvarlar uygun bir materyalle gergin bir şekilde giydirildikten sonra, ''watchout'' ismi verilen özel bir programla belli bir akış sırasına sadık kalınarak hazırlanan görüntüler, tam yirmi sekiz adet projeksiyon cihazı aracılığıyla yansıtılacak. Davetlilerin yerleşme sürecinin tamamlanmasının ve ışıkların kapatılmasının ardından perdeler açılacak ve yüksek müzik eşliğinde izleyicilere, Beşiktaş tarihinde önem taşıyan anların sergilendiği film arka plan animasyonların birleştirilmesi suretiyle sunulacak. Kapalı alanda 165 metre uzunluğundaki duvarlardan oluşan bir ölçekte gerçekleştirilecek video ve animasyon projeksiyonunun, Türkiye ve dünyada bir ilk olma özelliğini taşıdığı bildirildi.

-550 KİŞİ GÖREV YAPACAK-

Dış ve iç mekan duvarlarında yapılacak olan bu animasyon şovların ardından sahnede ise 1,5 saatlik bir program sergilenecek.

2 ay önce projesi hazırlanan açılış töreni için fiziksel olarak dört hafta önce çalışmalara başlandığı ve törenin son gününe kadar hazırlıkların aralıksız devam edeceği kaydedildi. 550 kişinin görev alacağı törende, 80 teknik personel, 12 kilometre kablo, 1500 kw güç jeneratörleri, 500 metre truss sistem, dünyada ilk defa 668 metrekare görüntü ekranı, 120 bin wat ışık gücü, 17 tır teknik ekipman kullanılacak.

Tören için yoğun güvenlik önlemleri alınırken, konukların davetiyeler ile birlikte sunulan güvenlik kartlarını yanlarında getirmeleri gerektiği de vurgulandı.

AA