PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Wordpress’te Güvenlik: Blog’unuz Aynı Adreste, Dosyalarınız Farklı Yerde Olsun Alınt


MetinCeylan
02-09-2009, 01:39
Alıntı:
Bu yazıda yeni bir güvenlik önlemini size tanıtacağım. Bu önlem ile blog’unuz aynı adreste olacak fakat Wordpress dosyalarımızı başka bir yere aktarıp oradan yayın yaptıracağız. Tabiiki farklı yere koymamızın amacı, wp-config.php, wp-admin gibi önemli dosya ve klasörleri saldırıya karşı korumak.

Not: Eğer yüklemelerinizi wp-contents klasörünün içinde herhangi bir dosyada sakladıysanız bu dosyaları ana dizinde başka bir klasörde saklamınızı tavsiye ederim yoksa bu güvenlik önleminin hiçbir yararı olmayacaktır. Ayrıca teker teker sql girdilerinide düzenleminiz gerekiyor.
1. Önce bütün sistemin yedeğini alın. Olabilecek sıkıntılarda sorumluluk kabul etmiyorum.

2. Wordpress dosyalarını saklayacağınız yeni klasörü oluşturun. Hatta bulunma ihtimali çok düşük bir ad verin.

3. Yönetim panelinde Genel Ayarlar bölümüne gidin ve Wordress Adresi kısmına yeni oluşturduğumuz klasörün konumunu yazıyoruz (örnek: http://site-ismi.com/wordpress123456/).

4. Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra yeni oluşturduğumuz klasöre index.php ve .htaccess dışında bütün Wordpress dosyalarını taşıyoruz. Yani index.php ve .htaccess dosyaları ana dizinde bulunacak fakat diğerleri al dizine taşınacak.

5. index.php dosyasını açıp

Kod:
require('./wp-blog-header.php');

satırını bulup

Kod:
require('./yeni-klasor-ismi/wp-blog-header.php');

ilde değiştiriyoruz. Dikkat yeni-klasor-ismi sizin klasör ismi ile aynı olmak zorunda

6. Tüm ayarları yaptıktan sonra Kalıcı Bağlantılar‘ınızı kontrol edin. Eğer sorun yaşanırsa .htaccess dosyanızı yeniden düzenleyin.

Bu yazıyı buradaki (http://codex.wordpress.org/Giving_WordPress_Its_Own_Directory)içerikten esinlenerek yazdım ve kendi blog’umun üzerinde denedim ve bir sıkıntı yaşamadım. Eğer sorunlarınız olursa yardım etmek isterim.


gkaans.org (http://gkaans.org/makaleler/web-teknolojileri/wordpress-web-teknolojileri-makaleler/wordpresste-guvenlik-blogunuz-ayni-adreste-dosyalariniz-farkli-yerde-olsun/)