PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşar Doğu Turnuvası sona erdi..


Hasret
02-08-2009, 21:06
37. Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası Ankara'da sona erdi.. Türk sporcular turnuvanın 2. ve son gününde, erkeklerde 2 altın, 2 gümüş, 5 bronz, bayanlarda ise 1 altın ve 4 bronz madalya kazandı..

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın 60 kilo finalinde (A) Milli Takım sporcuları Tevfik Odabaşı ile Ersin Çetin karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen müsabakayı Ersin Çetin 2-1 kazanarak bu sıklette ilk sırayı alırken, müsabaka sonunda hakemin galibi ilan etmek üzere yaptığı çağrıya olumsuz yanıt veren ve itirazlarını sürdüren Tevfik Odabaşı diskalifiye edildi. Böylece bu sıklette ikinciliği, Ersin Çetin'in yarı finalde yendiği Gürcü sporcu aldı.

Bayanlar 67 kiloda da turnuvaya 5 sporcu katıldığı için, statü gereği 2 yerine, yalnızca 1 sporcu 3. oldu.

Turnuvanın bugünkü bölümünde sıkletlerinde dereceye giren sporcular şöyle:

Erkekler:
60 kilo: 1- Ersin Çetin (Türkiye), 2- Zarkua Maıkhaz (Gürcistan), 3- Erhan Bakır (Türkiye) ve Nyamocbir (Moğolistan)
74 kilo: 1- Fırat Binici (Türkiye), 2- Ahmet Gülhan (Türkiye), 3- Batuhan Demirci (Türkiye) ve Serdal Çatal (Türkiye)
96 kilo: 1- Netag Qavzumov (Azerbaycan), 2- Serhat Balcı (Türkiye), 3- Yasin Kılıç (Türkiye) ve Rıza Yıldırım (Türkiye)

Bayanlar:
51 kilo: 1- Dilek Atakol (Türkiye), 2- Valya Trandeva (Bulgaristan), 3- Derya Bulut (Türkiye) ve Emine Kesici (Türkiye)
59 kilo: 1- Yanushkevich Katsıaryn (Belarus), 2- Taybe Yusein (Bulgaristan), 3- Derya Yılmaz (Türkiye) ve Sona Ahmadlı (Azerbaycan)
67 kilo: 1- Zümrüd Gurban Haliyeva (Azerbaycan), 2- İryna Tsyrkevich (Belarus), 3- Kateryna Burmistronova (Ukrayna)
72 kilo: 1- Svitlana Saenko (Ukrayna), 2- Burmao Qchızax (Moğolistan), 3- Simge Yılmaz (Türkiye) ve Dina İvanova (Azerbaycan)

-SAHİPSİZ ÇANTA TELAŞA YOL AÇTI-
Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Bayanlar Güreş Turnuvası'nın bugün sabah seansı müsabakalarını, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de izledi.

Adalet Bakanı Şahin'in oturduğu protokol tribününün arkasında yer alan koltuklardan birinin altında, sabah seansının tamamlanmasının ardından bulunan bir çanta, salondaki görevliler ve emniyet mensupları arasında telaşa neden oldu.

Kilitli olan çantayı kontrol altına alan emniyet görevlileri, bir süre sahibini aradılar. Salonda 2 kez yapılan anonstan sonra, bomba bulunma olasılığına karşılık çantanın fünyeyle patlatılması gündeme geldi. Fakat daha sonra çantanın, turnuvada güreşen sporculardan Serdar Böke'nin babası Bayram Böke'ye ait olduğu ortaya çıktı. Bayram Böke'nin çantasını emniyet mensuplarından almasıyla salonda yaşanan telaş sona erdi.