PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafkas-Uygun kapışması


Fırtına_
02-08-2009, 12:26
Kafkas-Uygun kapışması


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Adana 5 Ocak Stadı'nda Kayserispor ile 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada hakemden yakındı.


Uygun maç sonrası düzenlendiği basın toplantısında, yağmur nedeniyle zeminin kötü olduğunu ve bu nedenle iki takımın da istediği futbolu sahaya yansıtamadığını belirterek, "Mücadele anlamında iki tarafın da futbolcularını tebrik ediyorum" dedi. Futbolcuların iyi işler yapmaya çalıştığını belirten Uygun, şöyle konuştu: "Ancak hakemimiz 15 tane faul yapan Cangele'ye sarı kart göstermezken, oyuna girer girmez topu çalmak isterken faul yapan Balili'ye sarı kart gösterdi. Bu ne lahana bu ne turşu. Hadi bundan vazgeçtim, adamın ayağını kıracak şekilde tabanla giren futbolcuya, kardeşim koşarken göster kırmızı kartını. Niye benim futbolcum, 3 dakika sonra sana 'Sarı kart göstermeyecekmisin?' diyor. Sen bunları çözebileceksin, o avantajı çözebileceksin, sen bunları okuyacaksın ki belki UEFA'da final yönetirsin. Şiş yansın kebap yanmasın, Adana kebabı yandı. Adanalılar futbol izleyemedi. Böyle şey mi olur?"

"TEBRİK EDİYORUM TOLUNAY HOCA"
Uygun, oyundan atılan oyuncusunu alnından öpen Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı da eleştirerek, "Tebrik ediyorum seni Tolunay hoca" ifadesini kullandı Bülent Uygun bir soru üzerine 3 gün önce zorlu Galatasaray maçından çıktıklarını, yüksek tempoda iki maç oynayınca futbolcularının ister istemez zorlandığını söyledi. Futbolcularının zorlanmasında kötü saha şartlarının da etkisi olduğunu bildiren Uygun, "Ancak deplasmanda aldığımız 1 puan iyidir" dedi.
Uygun, hakemle ilgili bir başka soru üzerine de bir pozisyonda futbolcusunun topun önüne geçmek isterken sarı kart gördüğünü anımsatarak, "Tartışılacak bir pozisyon, futbolcum topun önüne geçmeye çalışıyor sarı kart veriyor. Hakeme ne diyeyim. Allah sonlarını hayır etsin" şeklinde yanıt verdi.

"O BİZİM KİM OLDUĞUMUZU ÇOK İYİ BİLİR"
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas da oyun açısından iki takımınd a olumsuz saha şartlarına karşın iyi mücadele ettiğini söyledi. Kendileri için söylenecek çok şey olmadığını anlatan Kafkas, "Bizim için zor bir sezon geçiyor. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz" dedi. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un futbolcusunu öpmesiyle ilgili kendisi hakkında yorumda bulunduğunu hatırlatan Kafkas, şöyle konuştu: "Benim adetim pek kameralar karşısında birilerine bir şey söylemek değil, yüzüne söylemek. O bizim kim olduğumuzu çok iyi bilir. Oyuncuyu öpmem ona destek vermem amacıylaydı. Yoksa kimseyi yaralasın sakatlasın diye öpmedik. Genç oyuncudur destek verelim morali bozulmasın diye. Tekrar söylüyorum bunun da altını çizerek söylüyorum ona söyleyin, biz kameraların karşısında değil yüz yüze söyleriz, hiç de çekinmeyiz."

Kafkas, basın toplantısından ayrılırken de, "Aranızda Sivaslı varsa ona söylesin" diyerek toplantı salonundan ayrıldı.