PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uygun'un gözü iki kupada!


Fırtına_
02-08-2009, 12:21
Uygun'un gözü iki kupada!


Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, hem ligde, hem kupada yollarına devam ettiklerini belirterek, "Bu kupaları kazanmak ve kazanabilmek için var gücümüzle sahada onurumuzla, şerefimizle mücadele etmek istiyoruz" dedi..

Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray'ı penaltı atışları sonucu eleyerek kupada adını yarı finale yazdıran Sivasspor, ara vermeden ligde Kocaelispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Bülent Uygun, idman öncesinde futbolcuları ile kısa bir toplantı yaptı. Sergiledikleri başarından dolayı onları tebrik eden Uygun, futbolcularından rehavete kapılmadan aynı şekilde ligde ve kupada mücadelelerine devam etmelerini istedi.

Futbolcularına primlerinin ödeneceğinin müjdesini veren Uygun, vereceği izinlerle de onlara bu zorlu maratonda ailelerine zaman ayırmaları imkanını sağlayacağını belirtti.

Uygun'un konuşmasının ardından idman, futbolcuların saha etrafında düşük tempoda koşmasıyla başladı.
İdmanda, ara transfer döneminde takıma dahil olan Yannick Kamanan, Murat Erdoğan, Tevfik Altındağ ve kaleci Cemal Şahin ile Galatasaray karşısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Onur Tuncer ve kart cezası dolayısıyla oynayamayan Brezilyalı savunma oyuncusu Fabio Bilica da yer aldı.

İdmana, dizindeki sakatlığı devam eden Hayrettin Yerlikaya ile ayak parmak tırnağındaki ağrının tedavisi için İstanbul'a gittiği bildirilen kaleci Michael Petkoviç katılmadı.

Galatasaray ile oynanan 120 dakikalık maçta ilk onbirde forma giyen futbolcular, rejenerasyon (yenileme) çalışması yaptıktan sonra soyunma odasına gitti. Diğer futbolcular ise yarı sahada çift kale maç yaparak idmanı tamamladı.

Yeni transfer Murat Erdoğan ile kasığında ağrıları bulunan Tum, takımdan ayrı olarak koştu.

Kupada Galatasaray'a attığı golle takımının yarı finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan Fransız oyuncu Yannick Kamanan, takım arkadaşları Pini Felix Balili, İbrahim Dağaşan, Mehmet Yıldız ve Herve Germain Tum ile basın mensuplarına poz verdi.

-BÜLENT UYGUN-
İdman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Bülent Uygun, son 15 günde 3'ü Galatasaray, 1'i ise Kayserispor ile olmak üzere 4 maç yaptıklarını söyledi.

4 yıldır süper ligde mücadele eden Sivasspor'un bu zorlu periyottan gayet başarılı çıktığını, tarihinde ilk kez kupada adını yarı finale yazdırdığını anlatan Uygun, ''Bu bizi her yönden mutlu ediyor. Gerek takımın durumu, gerek başardıkları, gerekse başarabilme adına sahada verilen mücadele açısından inanılmaz derecede keyif aldım. O yüzden futbolcu kardeşlerimin hepsini, bu kadar zor hava şartlarına rağmen iyi mücadelelerinden dolayı tek tek kutluyorum'' dedi.

Sivasspor'un ligde ve kupada yoluna emin adımlarla gittiğinin belirtilmesi ve hedeflerinin sorulması üzerine Uygun, ''Kupa belki de Avrupa'ya açılmanın en kolay yollarından bir tanesi. Final oynadığınız zaman bile büyük bir ihtimalle UEFA'ya gideceksiniz. Bu da çok önemli. Kazanmasanız bile UEFA'ya gidiyorsunuz ki biz bu kupayı kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Ligde geçen sezon başarılı bir grafik sergilediklerini, şampiyonluğu son hafta kaybettiklerini anımsatan Uygun, bu yıl da UEFA İntertoto Kupası maçları nedeniyle sezonu rakiplerine oranla 1,5 ay önce açtıklarını, 10 günlük bir devre arası tatilinin ardından takımının yoluna aynen ilerlediğini belirtti.

Uygun, şunları kaydetti:
''Bu ortamda takımda belli düşüşler yaşanması gerekiyorken, takımımızın herhangi bir düşüş yaşamadan yoluna devam ediyor olması, takıma yeni katılan arkadaşların da çok çabuk uyum sağlaması, arkadaşlık ortamının da en üst seviyede olması bizi şampiyonluk yolunda çok umutlandırıyor. Dolayısıyla iki kupada da yolumuza devam ediyoruz. Ama Allah inşallah hangisini nasip ederse. Bu kupaları kazanmak ve kazanabilmek için ise var gücümüzle sahada onurumuzla, şerefimizle mücadele etmek istiyoruz.''

Kupada yarı finalde hangi takımı rakip olarak istediği yönündeki soruya ise Uygun, ''Fark etmez'' cevabı verdi.

-PENALTILARI KURTARAN PETKOVİÇ'E ÖVGÜ-
Uygun, dün oynadıkları kupa maçında Galatasaray'ın kullandığı 4 penaltı atışında 3'ünü kurtaran Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'e de övgülerde bulundu.

Kaleci Petkoviç'in ismini penaltı listesinde 5'nci sıraya koyduğunu anlatan Uygun, Petkoviç'in ayak parmak tırnağında ağrıları bulunduğunu, bu ağrılarının topa vurmasını zorlaştırdığını söyledi.

Petkoviç'in tırnağındaki bu ağrıların soğuk havaların da etkisiyle daha da arttığını ifade eden Uygun, ''Ama yine de ben ona penaltıyı atabileceğini, kendisine güvendiğimi söyledim. O da 'mesele yok' dedi. Biliyorsunuz her zamanki gibi soğukkanlılıkla. Kendisi penaltı atmaya gerek bırakmadan penaltıları kurtardı. Çünkü ben ona (Bu maçı kurtaracak, kahramanı olacak kardeşimizsin, istersen, arzularsan hem penaltıları kurtarırsın, hem de penaltıyı atarak bize yarı finali getirirsin) dedim. Daha o atmadan bize yarı finali getirdi, onu tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Yeni transferlere de övgülerde bulunan Uygun, sözlerini şöyle tamamladı:
''Kamanan iyi bir futbolcu. Nitekim izleyenler de görmüştür. Takıma adapte oluyor, şu anda durumu da gayet iyi. Sahada futbol adına yeteneği ile futbol çok güzel şeyler kattı. Takıma da çok şeyler katacaktır. Onun dışında Murat Erdoğan bu ligin tecrübeli, kaliteli ve karakterli duruşu, oynadığı futbolla herkesin sevdiği bir kardeşimiz, o da takıma katıldı. Genç olarak da Tevfik'i aldık. İnanıyorum ki hepsi takıma inanılmaz derecede katkı sağlayıp, bizim başarımıza katkı sağlayacaktır.''