PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 6. Uluslararası İzmir Caz Festivali başladı


_SoN_
02-07-2009, 20:03
İZMİR - İzmir Filarmoni Derneği’nin düzenlediği “6. Uluslararası İzmir Caz Festivali”, 2-12 Şubat günlerinde gerçekleştirilecek.

Festivalin, kent kültürüne çok büyük katkılar sağlayacağını belirten İzmir Filarmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Olcay, İzmir halkından destek beklediklerini ifade etti. Organizasyonun “çok ses getireceğini” savunan Olcay, konuşmasında böyle etkinliklerin İzmir’de hayat bulmasının önemini vurguladı.

Bu yılki festivale çok önemli sanatçıların katılacağını belirten piyanist Kerem Görsev de İzmir’deki caz festivalinin dünya platformlarında adından bahsettirmeye başlayacağını söyledi. Görsev, “Caz geldiği her yere mutluluk verir. Konserlere çok büyük ilgi bekliyoruz” dedi.

Bu yıl, 15’i Türk, 31 müzisyeni caz severlerle buluşturacak festivalin tüm konserleri, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubunun, kemancı Alfredo De Fe ve perküsyon ustası Rodrogo Rodriguez eşliğinde vereceği konserle başlayan festivalde Tierney Sutton, Evrim Özkaynak, Ferhat Öz, Kerem Görsev, Renaud Garcia ve Kenny Barronsahne alacak.

12 Şubat’ta Ulf Wakenius konseriyle sona erecek festivalin bilet fiyatları ise 20-25 TL olarak belirlendi.