PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İngiltere’nin Eurovision sınavı


_SoN_
02-07-2009, 20:02
LONDRA - Your Country Needs You (Ülkenin Sana İhtiyacı Var) adlı televizyonda yayımlanan bir yarışma programıyla İngiltere’yi Eurovision Şarkı Yarışması’nda kimin temsil edeceği belirlendi.
Orkestra eşliğinde çalınan ve hem bestesi hem de güftesi Andrew Lloyd Weber’e ait olan My Time isimli parçayı seslendirenler arasında kimin ülkeyi temsilen yarışmaya katılacağının belirlenmesi için halk telefonlarla oylarını kullandı.

Oylama sonucunda kazanan isim Jade Ewen oldu. Ewen, böylece Mayıs ayında Moskova’da yapılacak olan yarışmada İngiltere’yi temsil edecek.

Peki Andrew Lloyd Weber’in etkisiyle, İngiltere Eurovision Şarkı Yarışması’nda makus talihini yenecek ve son beşte yer almaktan kurtulabilecek mi? Yarışma hakkındaki internet forumlarında bu soruya muhtelif yanıtlar veriliyor.

“SANAT ESERİ”
İrlanda’daki Eurovision internet sitesinin editörü Keith Mills, Lloyd Webber’in formülünün işe yaramayacağı görüşünde. Geçtiğimiz yıl Rusya’nın zaferini ve İngiltere’nin son sıralarda geleceğini tahmin eden Mills, Jade Ewen’ın seyirciler üzerinde yeterli etki yapacağını düşünmüyor. Şarkı için ise, “1980’lerdeki bir müzikalden alıntı gibi” diyor.

2004’ten bu yana Eurovision şarkı yarışmalarını izleyen Polonya’dan Szymon Stellmaszyk ise bu kadar karamsar değil. “Jade çok güzel ve asil. Bir sanat eseri olan bu şarkıya çok uyuyor. Performansı akılda kalacak. Sonuç ne olursa olsun, İngiltere bu yıl Eurovision’da iyi bir etki bırakacak.” diyor. Stellmaszyk’ın tek kaygısı ise oy kullananların dans ya da şovlara yer vermeyen bir şarkıya sıcak bakmamaları. Ancak şarkının Eurovision jurisi nezdinde büyük puan toplayacağı görüşünde.

Andrew Lloyd Weber’in şarkıyı cilalamak, sahnelenmesi üzerinde çalışmak ve Jade Ewen’ı yetiştirmek için önünde üç ayı bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Rusya’nın kazandığı ve bu nedenle bu yıl Moskova’da yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’na 43 ülke katılıyor. Türkiye’yi yarışmada “Düm Tek Tek” isimli şarkıyla Hadise temsil edecek.