PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni mezunlar hangi sektörleri tercih ediyor?


Fırtına_
02-07-2009, 19:28
Üniversiteden yeni mezun olan gençlerin en fazla ilgi gösterdiği ilk üç sektör tekstil, bankacılık, otomotiv olarak sıralanıyor. Üniversiteden yeni mezun olanların ilk tercih ettikleri pozisyonların başında ise satış, muhasebe ve müşteri temsilciliği geliyor. Kariyer.net verilerinin ortaya koyduğu bir başka dikkat çekici sonuç ise çalışanların sadece yüzde 10’unun eğitim aldığı alanda görev yapmakta olduğu.

Üniversiteden yeni mezun olan ve iş arayan gençlerin en çok tercih ettiği sektörler arasında tekstil, bankacılık ve otomotivin yanı sıra inşaat, turizm ve otelcilik de ilk sıralarda yer alıyor. Oldukça yüksek eleman açığı bulunan perakende ve bilişim gibi sektörler ise sıralamada ancak ilk 10’un içine girebiliyor. Kariyer.net’in açıkladığı verilere göre yeni mezun gençlerimizin en çok ilgi gösterdiği diğer sektörler ise şu şekilde sıralanıyor: Sağlık/tıp, gıda, eğitim, bilişim/internet, elektrik/elektronik, üretim, mağazacılık, ilaç sanayi, hizmet, telekomünikasyon.

En çok başvuru alan ilanların sonucuna göre gençlerin ilk tercih ettikleri pozisyonların başında ise satış geliyor. Muhasebe ve müşteri temsilcisi ise yeni mezunların en fazla ilgi gösterdikleri diğer pozisyonlar olarak öne çıkıyor. Üniversiteden yeni mezun gençlerin en çok başvuru yaptıkları diğer pozisyonlar arasında aktif satış, pazarlama, bilgiişlem yer alıyor. Ancak Kariyer.net verileri gençlerimizin aynı zamanda güvenlik, yönetici asistanı, sekreter gibi pozisyonlara da yüksek oranda ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.