PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişilik Envanteri [ Thomas Kişilik Envanteri ]


Fırtına_
02-07-2009, 19:20
Thomas Kişilik Envanteri


* Sistem özünde bir kişilik envanteridir. Sadece işe alımlarda değil, var olan personelin de değerlendirilmesi açısından son derece tutarlı, güvenilir ve doğru bir araçtır.

* Tutarlılık, geçerlilik ve doğruluk bağlamında minimum % 85 lik bir orana sahiptir.

* İngiliz Psikoloji Derneği’nin dünyada kullanılmakta olan en popüler kişilik envanterleri arasında yapmış olduğu araştırma sonucunda Thomas Kişilik Envanteri güvenilirlik, tutarlılık ve doğruluk bağlamında ilk sıralarda yer almaktadır. ( İngiliz Psikoloji Derneği tamamen bağımsız ve tarafsız bir dernektir. )

* Thomas sistemi, bireye maksimum 8 dakika içinde sıfat bazında doldurtulan ve sadece 24 satırdan oluşan tek bir değerlendirme formunu içerir.

* Doldurmuş olduğunuz tek bir formun ardından sistem size birey ile ilgili 19 farklı başlık altında yazılı rapor ve bir grafik sunar.

* Thomas Kişilik Envanteri dünya çapında 60 ülkede kullanılmaktadır.

* Sistemden tüm raporları İngilizce olarak, 7 tane raporu da Türkçe olarak alabilirsiniz. ( PPA, Güçlü – Limitli, Aday Değerlendirmesi, Kariyer Rehberi, Eğitim Gereksinimleri, PGA – Tanım, PGA – Birey/Görev Karşılaştırması )

* Sistem bilinçaltı yada bilinçüstü yanıltma amaçlı dolumlarda, değerlendirme formundaki kontrol noktaları çok güçlü olduğu için geçersiz profil vererek sizi uyarır.

* Thomas’ın bir diğer avantajı ise, sistemi bizden bağımsız olarak kendi bilgisayarınızdan kullanacak olmanızdır.

* Bireyle ilgili grafik ya da raporlar kendi yazcnzdan alabiliyor olabilmeniz için bilgisayarnza ücretsiz olarak “Thomas Key” yazlm program kurulur.

* Böylece bize bağml olmakszn bireyle ilgili istediğiniz raporlar veya grafiği annda kendi yazcnzdan alabiliyor olacaksnz. Programn bir kopyas cd olarak size braklr.

* Sistemi kullanmanzda gerekli bir elektronik sayaç / güvenlik arac vardır. Dongle dediğimiz bu elektronik sayacn içine değerlendirmeye alacağnz kişi ve rapor saysna göre belirlenen miktarda ünite yüklenir.( Alınan ünitelerin son kullanma tarihi yoktur. ) Aynen akbil mantğnda olduğu gibi sistemden grafik ya da rapor alndkça otomatik olarak sayaçtan üniteler eksilir. İhtiyaç duyulduğunda tekrar sayacn içine ünite yüklemesi tarafmzdan yaplr. “Thomas Key” yazlm programnz yüklü olmasna rağmen bu aparat olmaz ise sistem çalşmaz.

* Thomas Sistemi’ni kullandğnz sürece bireylerle ilgili sistemden aldğnz grafiklerin yorumlanmasnda sistem eğitimi almş olsanz dahi telefonda gerekli destek ücretsiz olarak verilir ve sorularnz annda yantlanr.

* Thomas Sistemi’ni daha verimli ve ekonomik olarak kullanabilmeniz için iki yarım gün eğitim almanız tavsiye edilir.
* “Thomas Sistemi” eğitimimiz ile, 4 faktör (D.I.S.C) tek tek ayrıntıları ve örnekleriyle incelenmekte olup, hayat boyu kullanabileceğiniz bu bilgiler ile kendi kişiliğimizi bilimsel olarak çok daha doğru ve ayrıntılı olarak tanımış olacağız.

* Bir anlamda bireysel farkındalık yaratarak kendimize ve etrafımıza bakış açımızı değiştireceğiz. Bunlara ilaveten grafik okumayı öğrenerek hem zamandan kazanacağız hem de maliyeti büyük oranda düşüreceğiz.

* Bireyin sergilediği beden dili, genel davranış yapısı, tarzı, tavrı veya söyledikleri ile ilgili olarak vereceğimiz ipuçları ile de şu an tanıdığımız veya hiç tanımadığımız insanlarla ilgili tanımlamalar yapabileceğiz.

* Aynı zamanda bu eğitimde uygulamalı “Görev Analizi Çalışması” da yapılmaktadır.

* Bu çalışma ile görevin davranış gereksinmeleri belirlenir. (Ücretsiz bir çalışma olup, her pozisyon için ayrı ayrı yapılmaktadır)

* Yeni personel alımlarında, her görev için ayrı ayrı davranış profillerini belirleyecek ve doğru göreve doğru kişileri getirmenizi sağlayacağız.

* Aynı mantıkla şu an çalışan bireylerin görevleriyle ne kadar uyumlu olup olmadığını da görme şansınız olacak.

* Bu durumda gerekirse çalışan bazı bireylerin görevlerinde değişiklikler yaparak, mevcut kadroyu daha doğru ve daha verimli kullanır hale getireceksiniz.


http://www.thomasturkiye.com (http://www.thomasturkiye.com/)