PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D.I.S.C. Kişilik Envanteri


Fırtına_
02-07-2009, 19:04
http://www.powerhrm.com/tr/index.htm

D.I.S.C.'in teorisi Yalan Makinesinin mucidi Dr. William Moulton Marston'ın 1928 yılında yayınladığı "Emotions of Normal People" - "Normal Kişilerin Duyguları" kitabına dayanır. Dr. Marston'ın 2 eksenli, 4 bölgeli diagrama dayanarak yaptığı analizlerde bu dört bölgeyi Dominance - Dominant, Influence - Etkileyici, Steadiness - Durağan ve Conscientiousness - Düzenli olarak tanımlar (D.I.S.C.) ve kişilerin bu faktörler etkisinde davranış önceliklerini belirlediğini söyler.

Dr. Marston, çevremizdeki bireyleri ve kendimizi daha iyi tanıyacak bu teoriyi geliştirmiş olmakla beraber ölçme ve envanter uygulamaları konusunda bir çalışma yapmamıştır. İlk istatistiki çalışma ve envanterin hazırlanması 1972 senesinde Amerika'da Minnesota Üniversitesi tarafından yapılmış ve "D.I.S.C. Classic" - "D.I.S.C. Klasik" olarak adlandırılmıştır. 24 soruluk bu test, 4 seçenekli olup (96 Seçenek) her soruda en az uyan ve en çok uyan seçeneğinin belirlenmesi esasına dayanır. Sonuçlar istatistiki bir dağılımla eşleştirilmiş ve bireyler D.I.S.C.'in dört faktörünün değerine göre analiz edilmiştir.

Gelişen toplumların verdiği tepkilerin zaman içinde değişmesi ve istatistiki daha iyi sonuçlar elde edilmesi için 1990-2004 arasında birçok çalışma daha yapılmıştır.

D.I.S.C. bir test değildir. Doğru veya yanlış yoktur. Yetenek ve zeka sınamaz. D.I.S.C. bireyin davranış önceliklerini belirleyerek hangi işleri severek yapabileceğini, hangi ortamlarda kendini daha rahat ifade edebileceğini, kimlerle anlaşabileceğini ortaya koyan bir araçtır.

D.I.S.C. Kişilik Envanteri'ni yanıltmak mümkün mü?
D.I.S.C.'e özel soru stili, çapraz kontroller ve istatistiki normlardan yola çıkılarak hesaplanan tutarlılık katsayıları ile D.I.S.C. Kişilik Envanteri'ni yanıltmak oldukça düşük bir olasılıktır.

D.I.S.C Kişilik Envanteri'ni yapmak yaklaşık 10 dk. sürer.

Rapor sonucunuzu;
* Özgeçmişinizle birlikte iş başvurusu yaptığınız firma ile paylaşabilir,
* Kişisel kariyer planlamasında kullanabilir,
* Kendinize uygun işlerin belirlenmesi veya hedef işler için eksik yönlerinizin belirleyebilir,
* Karakter özelliklerinizi daha yakından tanıyarak takıma katkınız, ihtiyaç duyabileceğiniz takım arkadaşları, anlaşabileceğiniz kişilerin belirlenmesi, çalışacağınız ortamdan beklentileriniz, motivasyonunuzu arttırıcı ve düşürücü etkenler, kuvvetli, zayıf ve değişken yönleriniz, iletişim becerileriniz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için kullanabilirsiniz.


.....

Karakter özelliklerinizi öğrenmek için güzel bir yöntem siteyi daha iyi inceleyebilirsiniz aşağıdaki linkte envanteri yanıtlamak ve özet raporu almak için kullanabilirsiniz özet rapor ücretsiz sunuluyor

http://www.powerhrm.com/login_disc.h...reff=1&xdesc=9 (http://www.powerhrm.com/login_disc.hrm?lang=tr&reff=1&xdesc=9)