tomqoliq
02-06-2009, 15:10
Malzemeler :
4 iri elma (kabukları soyulmuş ve ortaları çıkarılmış)
2 su bardağı su
½ tatlı kaşığı tarçın
¼ tatlı kaşığı toz karanfil
1 çorba kaşığı tereyağ
250 gr. toz şeker
60 gr. badem
Hazırlanışı :
Şekeri su içinde hafif ateşte eritin. Ateşi yükselterek 5 dakika kadar kaynatın. Elmaları ekleyerek ateşi kısın. Tencere kapağını kapatarak elmalar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece ) getirin.Elmaları ısıya dayanıklı bir kaba çıkarın. Tarçın, karanfil ve yağı tenceredeki şuruba katarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Koyulaşan şurubu elmaların ortasına dökün. Bademleri elmaların üzerine saplayın. 15 dakika, bademler kahverengileşene kadar fırında pişirin. Çok soğuk olarak krema ile servis yapın.
4 iri elma (kabukları soyulmuş ve ortaları çıkarılmış)
2 su bardağı su
½ tatlı kaşığı tarçın
¼ tatlı kaşığı toz karanfil
1 çorba kaşığı tereyağ
250 gr. toz şeker
60 gr. badem
Hazırlanışı :
Şekeri su içinde hafif ateşte eritin. Ateşi yükselterek 5 dakika kadar kaynatın. Elmaları ekleyerek ateşi kısın. Tencere kapağını kapatarak elmalar yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş pişirin.
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece ) getirin.Elmaları ısıya dayanıklı bir kaba çıkarın. Tarçın, karanfil ve yağı tenceredeki şuruba katarak koyulaşıncaya kadar pişirin.Koyulaşan şurubu elmaların ortasına dökün. Bademleri elmaların üzerine saplayın. 15 dakika, bademler kahverengileşene kadar fırında pişirin. Çok soğuk olarak krema ile servis yapın.