PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 tonluk köpekbalığı kayboldu!


tomqoliq
02-06-2009, 13:21
Dünya denizlerinde az rastlanan bir tür olan güneşlenen köpekbalığının yakalanmasının ardından harekete geçen yetkililer, balığı bulamadıkları için yasal işlem yapamadıklarını bildirdi

http://i.milliyet.com.tr/HaberAnaResmi/2009/02/06/fft17_mf176346.Jpeg

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın avını yasakladığı güneşlenen köpekbalığı, 1 Ocak’ta Edremit Körfezi’nde balıkçıların ağına takılarak karaya çıkartılmıştı.
İş makineleriyle kamyona yüklenen 2 tonluk köpekbalığını avlayan balıkçılara ceza verilmesi gerektiğini düşünen doğaseverler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na başvurmuştu.
Tarım ve Koyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü (KKGM) yetkilileri, şikâyetler üzerine Çanakkale İl Müdürlüğü görevlileriyle yazışma yapıldığını fakat balığın bulunamadığını bildirdi.
8 metre boyunda ve 2 ton ağırlığındaki balığa ulaşılamadığı için bilimsel tespit yapılamadığını söyleyen yetkililer, bu yüzden kimse hakkında yasal işlem de yürütülmediğini vurguladı.
Sualtı eğitmeni Erhan Öztürk, “Herkes Türkiye’de istediği canlıyı istediği zaman avlıyor ve satıyor, görevliler buna müdahale edemiyor. Bu Türkiye’de görülebilecek bir doğa katliamı bence” dedi.

Milliyet/yaşam 6.2.2009