PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dünyanın en pahalı kitabı


morciii
11-11-2007, 16:31
dünyanın en pahalı kitabı

--------------------------------------------------------------------------------

BBC'nin haberine göre, Avrupa'nın en zengin 500 iş adamından birisi olan Roger Shashoua, kendisinin yazdığı 'Dancing With The Bear (Ayıyla Dans)' isimli eserine 600 adet elmas yerleştirerek, içeriğinden dolayı Rusyalı iş adamlarına teklif götürdü.

Haberde, 'eşine rastlanılmamış' olarak belirtilen elmas kaplamaların, kitabı sadece zenginlere özel hale getirdiği ve Rusyalı milyarderlerin ilgisini çekebileceği belirtildi.

Shashoua, kitabın konseptinin Londra'daki Rusyalı iş adamları tarafından kabul edilmesini umduğunu belirterek, "Paranın adeta yüzdüğü Rusya marketi için bir kitap üretmek tamamen mantıklı görünüyordu. Tüketimin göze çarpan gösterişini, yazıyla birleştirdiğim için çok mutluyum. Unutulmamalı ki, elmaslardan daha önemli olan kitabın içeriği. Tek umudum, zenginlerin bu kitabı bir kütüphanede saklayıp kilitlemek yerine, okuyarak faydalanabilmeleri" dedi.

Eserin, mücevhersiz siyah kapaklı versiyonu, sıradan okuyucular için çoktan İngiltere'deki kitapçılarda yerini aldı. Rusya'dan getirilen 120 karatlık elmaslardan oluşan 'özel' versiyonunu ise hangi zenginin alacağı merakla bekleniyor. Haberde ayrıca, kitaptan satın almak isteyen ikinci kişi olursa, el yapımı özel üretim için 6 hafta beklemesi gerektiği ifade edildi.