PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da kurban yerine kendini kesenlerin sayısı 547


Kalpsiz_
12-20-2007, 21:16
A.A.

İstanbul'da Kurban Bayramı'nın ilk günü, kurban kesmek isterken kendini yaralayan 547 kişi hastanelere başvurdu.


Arnavutköy'de büyükbaş kurbanlık bir hayvanı kesmek amacıyla devirmeye çalışan Ümit Uzun, yere yıkılan hayvanın altında kaldı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar meydana gelerek ağır yaralanan Uzun, Özel Arnavutköy Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Uzun, ameliyat edilmek üzere başka bir hastaneye sevk edildi.

Kurban keserken bıçak ve satır kesikleriyle ağır şekilde yaralanarak Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne başvuran 3 kişi de ilk müdahalelerinin ardından ameliyat edilmek üzere başka hastanelere gönderildi.

Kurban parçalarken baltayla kolundan ve bacağından yaralanarak Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılan bir kişi de arter damarında kesik olduğu için ameliyata alındı.

Doktor Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 70 kişi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 33'ü bıçak ve kesici aletlerle, 7'si kurbanlıkların vurması sonucu yaralanan toplam 40 kişi başvurdu.

Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi ile İstinye Devlet Hastanesi'ne de 25'er kişi yaralı olarak getirildi.

Pendik Devlet Hastanesi'ne 4'ü kurbanlıklar tarafından yaralanan toplam 21, Dr. Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi, Tacirler Eğitim Vakfı Sultanbeyli Devlet Hastanesi ile Özel Arnavutköy Hastanesi'ne 20'şer, Özel İstanbul Hastanesi'ne 18, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Kartal Yavuz Sultan Selim Devlet Hastanesi, Özel İstanbul Bölge Hastanesi ve İlyas Çokay Devlet Hastanesi'ne de 15'er kişi tedavi olmak için başvurdu.

İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki 43 hastaneye de kurban keserken meydana gelen kesikler nedeniyle 208 kişi getirildi.

Hastanelerin yetkilileri, vücutlarının çeşitli yerlerindeki kesikler nedeniyle gelen kişilerin çoğunluğunun ayakta tedavi edildiğini bildirdi.