PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanatlanan Kara Kartal'da iyi sinyaller


kelebek35
02-05-2009, 12:07
Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Antalyaspor'u eleyerek adını yarı finale yazdıran Beşiktaş'ta bahar havası esiyor. Ligde puan farkı erirken, yeni transferler enerji verdi.




Ligin ilk yarısında sıkıntılar yaşayan şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan, ancak 2009 yılına girilmesiyle birlikte kendini bulan siyah-beyazlı takım, ligde ve kupada aldığı sonuçların yanı sıra yaptığı transferlerle de gelecek adına umut verdi.
2009 yılında yaptığı 6 resmi maçı kazanan ve fire vermeyen siyah-beyazlı takım, Turkcell Süper Lig'de Denizlispor ve Antalyaspor'u 1-0, Fortis Türkiye Kupası'nda grup maçlarında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-1, Gaziantepspor'u 1-0, çeyrek final ilk maçında Antalyaspor'u 2-0 ve rövanşta 3-1 yendi.

-LİGDE PUAN FARKI ERİMEYE BAŞLADI-

Kupada dolu dizgin yoluna devam eden siyah-beyazlı ekip, Turkcell Süper Lig'de de puan farkını eritmeye başladı.
Ligin 16. haftasında ezeli rakibi Galatasaray'a Ali Sami Yen Stadı'nda 4-2 yenilerek 2008 yılını tamamlayan ve topladığı 28 puanla 6. sırada kendine yer bulabilen Beşiktaş, 16. hafta sonunda lider Sivasspor ile ikinci Trabzonspor'un 6 puan gerisinde kalmıştı. Galatasaray'ın 5, Fenerbahçe'nin ise 4 puan fark yaptığı bu haftadan sonra çıkışa geçen Beşiktaş, son iki haftada 2 galibiyet alırken, rakiplerinin de puan kaybetmesiyle üst sıralara doğru tırmanmaya başladı. Üst üste aldığı 3 puanlarla 34 puana ulaşan Beşiktaş, 18. hafta sonunda 5. sıraya yükseldi. Bu süreçte Sivasspor ve Trabzonspor ile puan farkını 4'e düşüren siyah-beyazlı ekip, Galatasaray ile olan puan farkını 2'ye indirirken, 4 puan gerisinde olduğu Fenerbahçe'yi de yakalama başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı ekip, 16. haftada gerisinde olduğu Ankaraspor'un ise üstüne çıktı.

-YENİ TRANSFERLER ENERJİ VERDİ-

Beşiktaş'ın yeni transferleri Yusuf Şimşek, Erkan Zengin ve Fabian Ernst ise futbollarıyla takımın enerjisini arttırarak faydalı transfer olduklarını gösterdi.
Bursaspor'dan alındığı dönemde yaşı ve transfer ediliş şekli nedeniyle büyük eleştiri alan Yusuf, ileri uçta oynadığı futbolla Arjantinli oyuncu Delgado'nun eksikliğini aratmadı.
İsveç'in Hammarby takımından kiralık olarak alınan Erkan Zengin ise dün ilk kez Antalyaspor karşısında ilk 11'de forma giyerken, hareketli futbolu ve tekniğiyle faydalı işler yapacağını gösterdi.
Yusuf ve Erkan'ın ardında ara transferin bitimine sayılı günler kala Almanya'nın Schalke 04 takımından transfer edilen Fabian Ernst ise enerjik futboluyla orta sahada yaşanan sıkıntıya çare olacağının sinyallerini verdi. Alman oyuncu, ayağının tozuyla Antalyaspor maçında forma giymesine rağmen çok koşarak ön liberoda açıkları kapattı ve tecrübesiyle yeni takımına katkı sağladı.

-HER FUTBOLCU KATKI YAPMAYA BAŞLADI-

Ligin ilk yarısına göre daha uyumlu bir görüntü çizen siyah-beyazlılarda her futbolcu, takımına katkı yapmaya başladı.
Antalyaspor ile yapılan maçta oyuncuların istekli oyunuyla birlikte tecrübeli olsun, genç olsun bütün futbolcular ellerinden geleni yaparak göz doldurdu.
Kupadaki mücadelede 35 yaşındaki İbrahim Üzülmez'in yanı sıra 22 yaşındaki Serdar Özkan da attığı golle taşların oturmaya başladığını göstermiş oldular.


AA