PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslamı Kullanıp Aldatanlara Dikkat Edin


Hasret
02-04-2009, 22:01
İslamı Kullanıp Aldatanlara Dikkat Edin

Aldatma, münâfıklara yakışan çirkin bir huydur. Münâfıkların en belirgin özellikleri Allaha inanmadıkları hâlde, inandık diyerek başkalarını kandırmalarıdır. Allahı ve müminleri aldatmaya çalışan münâfıklar aslında kendilerini aldatmışlardır. Allah mutlaka onların hîle ve aldatmalarını boşa çıkarır.
İnsanlarla olan ilişkilerde de dürüst olmak gerekir. Başta alış veriş olmak üzere her konuda başkalarını aldatmak ahlâksızlıktır. Dünyada insanları aldatmak mümkün olsa bile, Cenâbı Hakk her şeyi kuşatan ilmi ile yapılanları bilecek ve ahirette bunun hesabını hilekâr yalancılardan soracaktır. Bunun için asıl aldananlar, geleceklerini düşünmeden başkalarını aldatmaya çalışanlardır.

Doğrusu münâfıklar Allahı aldatmağa çalışılar, oysa O onlara aldatmanın ne olduğunu gösterecektir. Nisâ : 142

Şu halde müslümanın böyle bir nifak alâmetini üzerinde taşımaması için kesinlikle hilekârlığa ve başkalarını aldatmağa yeltenmemesi böyle bir düşünceyi içinde taşımaması gerekir.

Seni aldatmak isterlerse, bil ki şüphesiz Allah sana kâfidir. Seni ve inananları yardımlarıyla destekleyen, kalplerini uzlaştıran odur. Enfâl : 62

Cenâbı Hak bir yandan hilekârların hîlelerini ortaya çıkararak onları dünya ve ahirette rezil ve rüsvây ederken, öte yandan aldatılmak istenen müminlerin yardımcılığını üstlenmektedir .

İnsanlarla olan her türlü münasebette dürüst olmak, doğruluktan ayrılmamak, yalana, hîleye başvurmamak kısaca hiç kimseyi, hiçbir konuda aldatmamak müminlerin vazgeçilmez prensibi olmalıdır.Tabiki bunlar münafıklara yalancılara ağır gelecek alametlerdir. Onlar rantları için her türlü rezilliğin içinde olmaktan çekinmezler çünkü onlar dönektirler.

Rabbim bu münafık alametlerini gösterenlerden Müslümanları korusun
Selam Dua İle